20 února 2013

Powder

Tento článek vzniká spíše neplánovaně, nenásilně, zčistajasnaJ Jedna z vás - čtenářek- mi položila otázku ohledně pudru Manhattan Clearface 2in1 powder-make-up, o kterém jsem dříve psala článek (ten si můžete přečíst zde) a když jsem se konečně dostala k psaní odpovědi do komentářů, nějak se mi rozjely prsty a z krátké odpovědi – což by měl komentář být – byla dlouhosáhlá esej na téma „Já a pudry“. Rozhodla jsem se tedy, že raději napíšu další článek týkající se pudrů. Protože pudru není nikdy dost!

A to je vlastně první mylná věc, kterou by jste si měli všechny (všichni) uvědomit – pudru může být až příliš. Nesnažte se vypadat za každou cenu dokonale. To, že vy cítíte zadostiučinění a úspěch, když se vám podaří zakrýt všechny pupínky na obličeji, ještě neznamená, že ostatní mají stejný názor. Víte, proč známe pupínky, proč se o nich mluví? Protože je má 90% obyvatel planety Země. A protože je vidíme. Na každém. Je lepší pupínek, než jakási moučná vrstva na obličeji.

To by bylo pro začátek upozornění, které muselo být vyřčeno. Nyní od obecností ke konkrétnostem.

Výše zmiňovaná slečna se mě ptala, jaký pudr či jiný výrobek používám nyní, když můj ex pudřík přestali klasicky vyrábět (klasicky = děje se to u všech výrobků, které mi vyhovují na 100% a považuji je za dokonalé).

Jelikož chci v budoucnu shledávat tento blog přehledným, nebudu do tohoto článku psát rovnou výrobky, ale uvádím zde jednoduché odkazy na dva pudry, o kterých jsem napsala celý článek shrnující jejich klady a zápory.

Mám pocit, že už nikdy nenajdu tak dobrý pudr (protože už to nikdy nebude pudromake-up), jako byl Manhattan clearface 2in1 powder-make up, takže neustále hledám nějaký pudr, který by byl aspoň trochu podobný, co se účinku týče. Musím říct, že Manhattan jsem milovala nejen proto, že úžasně zakryl nedostatky, sjednotil odstín pleti, skryl i zarudlé či zelené nebo modré skvrnky a zmatnil pleť, ale také proto, že se mi absolutně neusazoval do pórů, tudíž mi pleť nezatěžoval a třeba po celodenním nezastavení se (i když jsem si třeba nanesla pudr vícekrát za den) se mi nedělali pupínky - tuto schopnost jsem zatím u žádného pudru nenašla, usazují se a ucpávají pleť, tím pádem dávají prostor vzniku novým tečkám a akné.

Mám zde ale tip na dva pudry, které používám nyní:

3 komentáře:

  1. Tak snad se brzy objeví nějaký jiný dokonalý pudr, který nepřestanou vyrábět :)))

    OdpovědětVymazat
  2. No, jak se to tak vezme.. Nemůžu říct, že by mi hospitalizace vůbec nepomohla... Ale upřímně jsem od toho čekala trošku víc. Pomohli mi jen v tom, že se hospitalizací "potlačila" bulímie, která se u mě v té době pomalu rozjížděla (dnes plánuji přidat pokračovaní mého příběhu, tak se tam něco málo budeš moct dočíst :)) ) a v tom, že jsem se tolik nebála "nezdravého" jídla.. Dřív jsem měla např. panickou hrůzu z bílého pečiva, a to ani nevím proč, a tam mě to prostě nedobrovolně naučili.. Sice to teď nejím, ale kdybych vyloženě neměla na výběr, tak bych se toho určitě nebála.. Stejně jako tučné jogurty, sladké pečivo... Člověk časem zjistí, že to s ním opravdu vůbec nic neudělalo... A také mi to určitě pomohlo v tom, že doma bych bývala v žádném případě nad 60kg nešla, za žádnou cenu.. Tam jsem vlastně neměla na výběr.. A musím přiznat, že jsem sice byla proti hospitalizaci, strašně jsem tam nechtěla, ale svým způsobem to byla taková... úleva.

    OdpovědětVymazat

Archiv článků