27 března 2013

Opravdu se "léčíš" z anorexie, nebo jenom zmírňuješ její formu?

Opravdu se "léčíš" z anorexie, nebo jenom zmírňuješ její formu? Stále máš velice omezené jídelníčky daleko pod normálním příjmem, rozhodně ne přibírací. Nechceš přibrat na padesát kg. I těch padesát kg je pro tvůj věk a výšku úplně prťavá váha. Tvůj život se točí okolo jídla. Bylo by ti líp bez any.
Sama nevím, co přesně se skrývá za slovy "vyléčit se z anorexie", takže ti  nemůžu říci, zda se skutečně léčím a nebo zmírňuji formu mé anorexie. Upřímně, jídelníček už jsem dlouho žádný nepřidala, takže bohužel nemůžeš vědět, jestli jsou mé jídelníčky normální nebo přibírací. Na padesát kilo nechci přibrat, protože mám na takhle vysokou váhu špatné vzpomínky. Jak by bylo tobě, kdyby ti kluci říkali, špekáčku a jak jsi pěkně měkkoučká? Nic příjemného to není. A samozřejmě, že by mi bylo lépe bez anorexie, to je jasné. Ana ti sice dává zajímavost, pozornost, lehkost, křehkost, kontrolu a řád, ale ničí. To už já moc dobře vím.

6 komentářů:

  1. Ale musí ti být jasný že je taky rozdíl mít 50kg (i tak málo, ale budiž) když jsi dítě a když jsi dospělá... nemůžeš to srovnávat, i když ani jako dítě jsi s 50kg neměla moc, jako dospělá to je uplně žalostný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ale Lszan chápu, protože pro mě taky těžké si představit že když jsem měla ve 14 letech 60 kilo/171cm tak že by to bylo jiné teď. Já mám v paměti že mi říkali "špeku" "jsi tlustá" a tak nechci 60 kilo ani ve 30. Chci mít napořád 50kilo, a víc jak 52kg bych nesnesla. Je to ale pravda že člověk vypadá jinak jako dítě a jinak jako dospělý, i přes žádný váhový rozdíl, ale prostě přes blbé vzpomínky se to uvědomit nedá. Takže bych řekla že Lszan by měla přibrat tak na 43-45kg, když ne na těch 50. Prostě má blbí vzpomínky.

      Vymazat
  2. A kdo ti tak vlastně říkal? Neznám celý tvůj příběh pidrobněji, ale jestli to náhodou nebylo ve věku, kdy se lidé posmívají za vše.. Pokud se teď pohybuješ mezi dospělými, tak už tohle snad nehrozí, že by se někdo smál za 50 kg.. To možná tak někdo, kdo to sám nemá v hlavě v pořádku a takoví lidé si vždycky něco najdou.

    OdpovědětVymazat
  3. Achjo, začíná mi tě být líto že musíš nějaký věci pořád a pořád opakovat :D Ať si ty anonymové přečtou všechny tvoje články a tak blbě se neptaj :)

    Nevím, myslíš, že maj francouzi geneticky lepší metabolismus? Já si myslím, že pokud je nějaký rozdíl, tak leda ve stylu života a stylu stravování. Češi jsou prasata :) O tom byla ta knížka Francouzky netloustnou. Četla jsi? Vím, že hodně holkám ta knížka pomohla (i mě), ale spíš z bulimie a přejídání. Nepamatuju si přesně, co tam bylo tak nedokážu říct, jestli by byla užitečná i pro tebe. Možná pro zajímavost, jsou tam i dobrý recepty.

    OdpovědětVymazat

Archiv článků