03 dubna 2013

Hovězí maso

Mnozí z vás hovězí maso nejí a upřímně sama si jej taky nevařím, ale když ho mamka udělá, ráda si dám.
Nejčastěji připravujeme hovězí zadní kýtu, která je velice libová. Tu mamka většinou podusí, někdy udělá s houbami, které ale nejím. Párkrát za rok taky máme plátky z hovězí roštěné, které už mi tolik, jako dušené zadní, nechutnají, ale taky je sním. Pro změnu často děláme hovězí ptáčky - zamotaný plátek, který je něčím plněný. Pro rodiče většinou párkem, vajíčkem, okurkou či sýrem. Pro mě většinou šunkou a nebo nějakou zeleninou. Stejně tu náplň nejím, nemám ráda tepelně upravovanou zeleninu.
Nejčastěji konzumuji kuřecí maso. Naopak vepřové nejím. Ano, je to i proto, že je tučné, ale prostě se mi v jednu dobu začalo hnusit a od té doby ho nemůžu ani cítit. Hovězí maso mám ale ráda, chutná mi. Jako přílohu si k němu dávám vařené brambory, těstoviny (většinou vrtulky) a nebo gnocchi. Upřímně si myslím, že pokud člověk umí mas dobře vychutit, tak není problém. Nejhorší jsou zkušenosti ze školní jídelny, kdy vám na talíř kydnou nějaký oplzlý plátek bez chuti a zápachu s UHO (Univerzální Hnědá Omáčka).
Proti libovému hovězímu masu tedy nic nemám a i když obecně nejsem moc masožravec, občas mám na takový dobrý plátek hovězího masa chuť.

PS: Plátek opravdu dobrého dušeného hovězího jsem hledala na googlu asi 10 minut, žádný mi nepřišel tak hezký, jako když vaří mamka...:D


8 komentářů:

  1. Já mám hovězí ráda, ale máem ho jen výjmečně, skoro vůbec.. řeci jen je to drahé maso! :))
    A UHO nesnáším!

    OdpovědětVymazat
  2. Hm... Hovädzie... Najfajnejšie od mojej mamy je :D A aj ja najčastejšie žerem kuracie a bravčové iba šunku... Aj morčaciu šunku mám rada...

    OdpovědětVymazat
  3. bulgur mají u nás v bille,a ve zdravěnce taky, ale tam je dražší tak chodím do bille :-)

    OdpovědětVymazat
  4. dodatečně recept na pudink-- mražené jahody,trochu mléka (podle toho, jak husté to chceš), karob a proteinový prášek- vše umixovat! :) já ještě doslazuji ale není třeba. A nebo můžeš přidat zmražený banán, ten to taky osladí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hovězí mám spolu s krůtím nejradši (když nepočítám ryby). A nejlepší je hovězí v mrkvi, po tom bych se utloukla :D A hovězí vývary mám také ráda.
    Naopak kuřecí se mi zhnusilo, když čas od času slyším, co s chudinkami dělají v těch výkrmovnách (neříkám, že krávy jsou šťatné..). Ale i tak si ho čas od času dám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi hrozně milá!!! :) Jsem opravdu ráda, že se Ti ta věta líbila :) To víš, hledám způsob, jak přesvědčit sebe samou, že všechno je v pořádku, přesně tak jak má být :) Jak se Ti daří? :))

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám nejradši kuřecí maso. A hovězí už jsem dlouho neměla. Ale dělám si ho trošku osmahnuté a pak povařené. :) Mňam!

    Jinak držím pěsti s Tvým přibíráním. ;)

    OdpovědětVymazat
  8. mám jej radši než kuřecí :)

    OdpovědětVymazat

Archiv článků