16 dubna 2013

Pokroky

Za uplynulé dny...

  • oběd s mamkou v restauraci
  • vyšetření moči naprosto v pořádku (léčím se s ledvinama)
  • nalezení "brigády" - neplacená, ale budu nápomocná a zabiju čas
  • plánování velkého výletu do Prahy, které nákupní centra/domy by jste mi doporučili?
  • vyřízená žádost na úřadě
  • vyřízení VZP
  • škola mě evidentně registruje jako "nového studenta" - hurá! (přišlo mi oznámení o kolejích:D)
  • přišly mi objednané proteiňáky - dvoukilovka a čtvrtkilovka borůvky, čtvrtkilovka čoko-kokos, samozřejmě vše WPC 80, což je naprosto bezkonkurenční protein, poslední den jsem musela používat jiný protein a je až neuvěřitelné, jak to dokáže pokazit jídlo:D
  • zveřejnění mé aktuální fotky (zde) a přijmutí všech komentářů
  • koupila jsem si novou limitku sprchového gelu od Baley, ananas a kokos, voní naprosto b-o-ž-s-k-y!
  • jezdím autem jak ďábel, taťka říká "jako dacan"
  • objednala jsem si z internetu knížku od Isabelle Caro - Holčička, která nechtěla vyrůst, u nás v knihovně ji má pořád někdo půjčenou, takže bych se jí asi nikdy nedočkala. Našla jsem ji v akci za směšných 63 Kč. Mimochodem mamka mi řekla, že vyhublé anorektičky jsou si strašně podobné, že když jsem měla těch 25 kilo, vypadala jsem podobně jako právě Isabelle na titulce jmenované knihy. Fotku přikládám zde:

  • Toto je příspěvek číslo 2000!



A nakonec jako vždy obrázek na pobavení:


15 komentářů:

  1. Ahoj, je fajn že budeš mít tu brigádu, ale možná je to dobrá příležitost vyzkoušet jak budeš schopná fungovat na kolejích.... bez svých rituálů a v plnym dennim vytížení na škole..

    víš ještě se vrátim k předchozímu komentáři... na jednu stranu je fajn že přibíráš, ale... zamysli se jestli přibířáš protože jíš víc než ostatní a hodnotnou strvu, nebo proto že máš uplně zhuntovaný metabolismus a tvoje tělo dál strádá. Asi si odpovíš sama a bohužel víš k čemu spěješ? Za nějaký ten půl rok budeš mít možná normální váhu, jenže... metabolismus se spravuje tak kolem půl roku, v tvym případě určitě, protože ho máš dlouhodobě poškozovaný... čili pokud teď nezačneš jíst, máš poslední šanci... pak budeš mít dejme tomu těch svých 47 kilo jenže ouha... ona ta váha bude stoupat dál... a co budeš dělat... ubereš z toho mála co jíš teď? Nemluvě o tom co jsem psala už dřív, mohla bys teď těžit z toho že bys přibírla i svaly aniž bys nějak aktivně cvičila.. pokud ale nabíráš jen kvůli metabolismu jako teď, nabíráš v podstatě jen tuk do zásoby, kterou si tělo dělá, protože dlouhodobě strádá... takže i až budeš mít normální váhu, budeš mít bohužel postavu vyzáblých končetin "s bříškem".... a ono je absurdní myslet si, že tuky se nenabíraji pokud je nejíš.. to je uplně jedno, tělo si je umí vyrobit... takže bych ti opravdu doporučovala se do toho opřít teď, začít opravdu "jíst" dokud je čas, jinak pak nastoupíš na školu, nebudeš to zvládat, zase budeš muset ubrat, spadneš do toho, nebudeš schopná normálně fungovat.... nemáš už moc času....

    OdpovědětVymazat
  2. Když se léčíš s ledvinami, je dobré, aby si brala proteinové prášky?
    A to Tě PPP dovedla až pro průkazku ZTP?
    V Praze je hodně nákupních center, jde o to, po čem bys toužila, co sháníš...ale tak vše pod jednou střechou je třeba v Palladiu,

    OdpovědětVymazat
  3. A co sis dala na obědě? Vypadá to, že pomalu, ale jistě se vracíš do normálu. Já Ti mohu doporučit OC CHodov a nebo Černý Most (nezapomeň na Starbucks ! :) Gratuluji k "úspěchu" se školou. I když na ní občas nadávám, jsem rád, že tam můžu chodit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špagety s rajčatovou "omáčkou":) Jojo, všichni na školu nadáváme, ale být doma a nemít výplň, to je hrozný. A co říkáš na Palladium?

      Vymazat
  4. mám radost za tebe, že se ti tak daří :) .. v Praze znám jen Chodov, ale stojí to tam za to :P ... ta knížka by pro tebe mohla být zajímavá :) a cena je výborná, i když dneska jsem koukala v levných knížkách na knížku za 9,- ze 199,- trošku jsem nechápala no :D ... Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímala by mě skutečná výrobní cena takové knížky, někteří na tom musí asi solidně vydělávat...

      Vymazat
  5. Pokud chceš co nejvíc obchodů pod jednou střechou tak určitě Palladium. Narozdíl od Chodova nebo Černýho mostu je v centru a má specifickou atmosféru a architekturu. Nevýhodou je, že je tam strašně moc lidí a turistů (to píšu jako by turisti nebyli lidi :D). Chodov je druhý největší, ale kvůli němu bych asi do Prahy nejezdila. Stejný obchoďáky jsem navštívila v Českých Budějovicích nebo Pardubicích, kdežto Palladium je takový typicky Pražský. V centru je to dobrý i na "outdoor shopping". Kupříkladu udělat si procházku z Palladia, přes ulici Na Příkopech (neminout největší ZARU), přes Václavák (jestli máš ráda značkový hadry tak tady je obchodní dům van Graaf) až na Národní třídu k obchodnímu domu Máj, je nejenom hezká kulturní procházka, ale taky příležitost k dobrým nákupům :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za den toho budu mít (po památkách) nachozeného až až. A upřímně, ne že bych nebyla na značky, ale spíš na to nemám, nebo je mi líto za něco vyhodit šílený peníze:)

      Vymazat
  6. A ještě k tvému komentáři - já si začala uvědomovat, že jsem hubená, až když na mě spolužáci pokřikovali inteligentně "anorexičko" a byla jsem kvůli své (pod)váze středem pozornosti, což bylo příjemné ze začátku a pak jsem se za sebe začala stydět. Ty ses nesetkala s takovouto pozorností a komentáři okolí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okolo mě všichni mlčí, jenom si ukazují a šeptají, anorektičko nebo podobně na mě ještě nikdo nikdy nezakřičel. Ale třeba jedna kráva profesorka ve škole dokázala mnou a mou anorexií zabít celou hodinu, "úžasný" pocit.

      Vymazat
  7. Nejprve to doporučení - já mám ráda Arkády na Pankráci...

    Jinak nejvíce gratuluji k vyšetření a obědu :-), jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluju k pokrokům. Ale nezapomeň jíst. :) Zkus ty palačinky k snídani, jsou super! :)

    Já mám ráda Zličín a Palladium + Gate, NewYorker na Václaváku. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tu knizku jsem cetla, je vazne zajimava a opravdu me vsechno v ni udivilo. Hlavne az budes na brigade, jez!:)
    A nakupni centra jsou dobra palladium a arkady:)

    OdpovědětVymazat
  10. tesim sa zo vsetkych tvojich pokrokov, naozaj je to posun. co budes robit na brigade a co sa chystat studovat? :-)

    OdpovědětVymazat

Archiv článků