26 května 2013

Co nového

Co se v poslední době událo, co si myslím, co mě trápí, co mě dělá šťastnou?

  • lékařka mi diagnostikovala obsedantně-kompulzivní poruchu, dostala jsem nějaké brožury a budu s tím muset začít něco dělat (kognitivně behaviorální terapie a antidepresiva)
  • strašně ráda jím v restauraci, protože vím, že je to jídlo připravované "normálně", na tuku, z normálních potravin, což si já sama doma udělat nedokážu. Po jídle v restauraci mám energii, ne jak doma, že jsem za hodinu naprosto vyčerpaná.
  • máte nějaké tipy na večeře? Ale aby to netrvalo moc dlouho, třeba brambory by se mi vařit nechtěly...
  • poslední dny se hádám s mamkou kvůli kravinám, už to není o jídle, o to horší to snad je
  • zase jsem se dívala na dokument o osmileté anorektičce, a zase jsem si pobrečela
  • čím dál častěji si kladu nesmyslnou otázku "Proč zrovna já?"
  • myslím si, ale je to jen můj dojem, že mi energii dodávají jídla obsahující aspoň nějaký tuk, nemusí to být zrovna bůček, ale přiměřené množství tuku (jídla připravovaná na olivovém oleji, sýry...)
  • nejsem si zcela jistá, že chodím ke správné/normální/atestované nutriční, doporučila mi připravovat pokrmy na sádle a jíst tatarku nebo majonézu Hellmann's :D
  • už mám nahoře snad trilión kil a stejně se na mě pořád lidé dívají z údivem a šeptají si
  • miluju ty pohledy, když mě někdo vidí jíst ("Ona fakt jí? To není možný... Ta přece nemůže nic jíst, to je blbost...") :D Keep smiling.
  • chtěla bych mít sebevědomí na to, abych si oblékla, vzala něco výrazného a necítila se jak nahá v trní

13 komentářů:

  1. Tuk se dlouho tráví a proto se cítíš sytá dlouhou dobu - to je dobře :)) a když máš ráda ty sýry a olivový olej, je fajn si na tu večeři udělat nějaké zeleninové saláty s masem nebo třeba vejci a sýrem - od nivy přes hermelíny a mazací :) jen pokrájet zeleninu, nastrouhat nebo vyklopit sýr, zalít olivovým olejem - takže opravdu rychlé a moc dobré :) s kusem křupavého pečiva ideální! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    držím palce v boji! Jaktože si nedokážeš připravit jídlo na tuku? A kdyby Ti vařila mamka?
    Fandím Ti, určitě se z toho dostaneš.
    Zkoušela jsi na večeři bulgur, nebo quinou? Stačí uvařit a třeba posypat sýrem. Jinak rychlovky můžou být míchaná zelenina s cottage, připadně je hrozně rychlé pečivo, ale já ho moc nemusím, a tuším, že jsi mi psala, že ho taky nemáš ráda.
    Ještě mně napadl kuskus, ale ten Ti nechutná, že? Je to nejrychlejší příloha, co se doby přípravy týče.
    Drž se,
    - Cali

    OdpovědětVymazat
  3. na večeři třeba míchaná vajíčka se zeleninou a tuňákem, to je moje oblíbená kombinace:)

    OdpovědětVymazat
  4. K večeři? Třeba celozrnný chléb s pomazánkou, šunkou nebo sýrem, možná domácí polévka...
    To mě mrzí, že se hádáte, ale snad se to urovná
    Sacharidy a také tuky jsou živiny, ze kterých tělo bere energii, takže tvá doměnka je správná x)
    Měj se a hodně štěstí! x)

    OdpovědětVymazat
  5. V rámci tvého režimu - a že máš ráda sýry si můžeš dát k večeři omeletku posypanou sýrem, salátek se sýrem atd. - všechno jsou to rychlovky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím začni už konečně bojovat!!! Řečí kolem máš spoustu, je hezké , že si všechny své nedostatky a důvody, proč to nejde uvědomuješ, ale to je Ti úplně k ničemu....musíš hledat všechno, proč to JDE !! A neobhajuj se věčně tím jak :,,Tohle mi nechutná'', ,,Od malička to nejím''...blablabla....v Tvé situaci je jedno co ti chutná a co ne...a ikdyž říkáš, že některé věci nemáš povolené....no....čí je to asi chyba? Tak se sakra vzpamatuj a bojuj s tím!
    Vím, že je to ode mně tvrdé,ale myslím, že něco takového potřebuješ!
    K večeři je třeba dobrá pizza mimochodem....a nehledej výmluvy proč ne,ale zkus si říct proč jo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. absolutně souhlasím!!!

      Bella

      Vymazat
    2. taky souhlasím! Sleduji tě už asi od února a hodně lidí ti tady píšeš aby ses už vzpamatovala, ale je to jak hrách na stěnu házet... Tereza

      Vymazat
  7. Tuk doopravdy zasytí na delší dobu :) A je od tebe rozumné že rozeznáš ten zdravý a špatný (což kupovaná tatarka rozhodně je-domácí už ne :D). Mimochodem jak se ti teď daří? Vidím že jsi z menu dala pryč aktuální váhu a když jsem u tebe na blogu byla naposled pořád z tebe čišel strach z jídla. Každopádně ti moc držím palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si myslela, že tatarka je jasně špatná, ale moje nutriční mi ji naopak doporučila, že prý obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které potřebuji.
      Váhu z menu jsem odstranila už dávno.

      Vymazat
  8. No jasně že z tuku je energie :) Tvoje tělo potřebuje všechny složky - bílkoviny, sacharidy a tuk. Nelze jednu z nich vynechat. To si myslím, že je častý problém dietujících holek, totiž přesvědčení, že tuk je špatný a po tuku se tloustne (taky jsem si to dřív myslela, ještě než jsem se naučila sledovat kalorie, vždycky jsem na výrobcích sledovala tuk).
    Já na večeře ráda polívky. Nejradši mám krémové, nejzákladnější recept je uvařit zeleninu (brokolici, hrášek, květák, pórek) a rozmixovat. Aby to bylo chutnější tak zahušťuju jíškou, zalívám smetanou a ochucuju bujónem. A k tomu nejlépe opečený, křupavý chlebík. Anebo pečená zelenina jako v prvním komentáři. Tu jsem měla zrovna dneska k obědu, podařilo se mi to trochu připálit ale i tak mňam!

    OdpovědětVymazat

Archiv článků