15 srpna 2013

42 kg

Tady máte fotky při mých 42 kilech, když jste je tak strašně chtěli. Aneb nevěřte tabulkám, protože i při BMI (<18,5 podváha) 15,81 může tělo vypadat takhle, řekněme, normálně. A nebo máte snad jiný názor na tyto fotky?

Narovnaná

93 komentářů:

  1. lsza děláš si srandu?!..normálně?!Normálně!!? podívej se na ty vychrtlé nohy,na ty kostnaté ruce,na ty vylézající žebra,pánevní kosti!Kostnaté ramena,brrr!!!Tohle rozhodně NENÍ normální štíhlá postava!..to je vychrtlá postava!...lsza,jáá vím,že se vidíš zkresleně,ale tomuhle fakt říkáš normální postava?aspoň 10 kilo nahoru lsza-potom to fakt bude normální krásná štíhlá zdravá postava! :) a jnak na těch fotkách vypadáš o hodně vyšší normálně-tipla bych tak 170cm! a ty žíly taky nejsou pěkné-to značí hodně nízké procento tuku (apsoň,co mi to kdysi paní,co mi měřila Inbody,říkala..) a věř,že těch posledních 10 kilo na tobě už moc nepůjde vidět..budou to hlavně svaly a moc se to neprojeví a NIKDO (kromě toho hlasu v tobě) to na tobě nepozná..ale s tím vevnitř se musíš léčit a to víš,jsou to nemocné hlasy,nesmíš je poslouchat..fakt lsza,teďka z těch 25kg nas 42 nějaká změna je žejo,ale jsou to ty "první kila" a ty prostě na člověku poznat jsou,ale když přibereš ty zbývající,co ti chybí do krásné štíhlé zdravé postavy,fakt to na tobě nepůjde skoro vůbe poznat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karoli, ty už si dej studenou sprchu a neoxiduj

      Vymazat
    2. miluju otužování :*

      Vymazat
  2. Vystouplé žíly, mezera mezi stehny je hodně velká, vše je úzké a vystouplé. U Tebe se nedá mluvit o nohách a rukách...ale nožičkách a ručičkách. Pořád vypadáš, jako bys byla zavřená v koncentračním táboře... Ano, je to lepší, než ty děsivé fotky z 25 kil... Nicméně je to stále politováníhodný pohled. derewi.

    OdpovědětVymazat
  3. Stále vychrtlá, ale chápu, jak se vidíš, protože když se to porovná s extrémem, jakým si byla kdysi, tak toto je opravdu o dost normálnější. Normálnější v porovnání s tamtím, nenormální v porovnání s normálem, rozumíš? :D V tomhle je ten průser, protože jakmile člověk zažije nižší váhu (jakoukoli), vyšší váha bude pro něj vždycky měkčí, tlustší.. Nesmíš se porovnávat sama sebe sebou a s minulostí, zkus se porovnávat s ostatními, klidně si ulož fotky ostatních blogerek (hodně z náš se fotí přesně v těchto pózách), na obrazovce si to dát vedle sebe a podívat se...

    OdpovědětVymazat
  4. Oproti predchozim fotkam jsi udelala ohromny pokrok!!! Nenech se odradit doktorkou nebo jakymkoliv hlasem v tve hlave a pokracuj. Slusi ti to a bude jeste vic, az zmizi ta vystoupla zebra a kostnate ruce a nohy. Jsi dobra! (Jinak jak koukam, mame stejny typ postavy:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k velkému pokroku a k odvaze dát sem aktuální fotky!!! Hlavně pokračuj,stále jsi moc hubená... Jsi žena,tak se neboj vypadat jako žena :c) I když přibereš ještě 10kg, stále budeš velmi štíhlá,ale ostatním se určitě budeš líbit víc než teď (o předchozích fotkách nemluvě). Dej na jejich názor,nebudou Ti lhát,mají Tě rádi. Vsadím se,že máš krásný obličej :c) tím nemyslím tlustý nebo hubený,ale prostě krásný... A je krásnější s úsměvem! Drž se!
    Zdeňka

    OdpovědětVymazat
  6. oproti tym fotkam co boli minule je to vazne lepsie,jasne ze nebudes hned normalna ale postupne to snad zvladnes

    OdpovědětVymazat
  7. Mám 43 kilo a nemůžu přibrat.. Držím ti palce, je to zlo :(

    OdpovědětVymazat
  8. wow..to jsem nečekala :) už opravdu začínáš vypadat jako člověk..nesrovnatelně lepší než dříve...
    škoda, že nesportuješ, třeba byses s trochou svalů cítila lépe a méně "tlustě" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že nesportuje, protože jí to její zdravotní stav ještě nedovoluje... ale jinak souhlasím s tebou... možná by se pak cítila líp :-)

      Vymazat
    2. Aha, máš pravdu..:) já cvičila i při 42, ale je fakt, že jsem nikdy neměla méně kg a žádné zdravotní problémy...

      Vymazat
  9. vypadáš rozhodně líp, než jsi vypadala při svých 35kg nebo kolik jsi to měla... ještě máš před sebou velkej kus cesty, ale jsi na dobré cestě, nesmíš polevit, nebo se poddat svým náladám, že jsi tlustá, nejsi! DO tlustýho člověka máš ještě hodně daleko, jsi pořád ještě vyhublá, ani nejsi štíhlá... tak nepolevuj... držím ti moc pěsti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo a když se někdo zabije při parašutismu, tak to vlastně není smrt, je to jen vědomá nehoda viď ...Ty bys anorexií neonemocněla, protože by ti chyběly další dispozice pro nemoc. Stejně tak jako když jsou dva kuřáci a jeden umře na rakovinu a druhej se dožije devadesátky. Jaký právo má ten co se 90 dožil podezřívat toho co umřel o tom, že umřel schválně?

      Vymazat
  10. Super pokrok, držím palce, ať jde váha nahoru dál. Nepolevuj! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuju za fotky, je fajn, že jsi je sem dala.
    Umět spočítat všechny žebra na první pohled rozhodně není normální a myslím, že bys měla přibrat aspoň na 50 kg. Sama jsi říkala, že ses ani kdysi neviděla vychrtlá, tak bys prostě měla důvěřovat ostatním. Měla by ses přestat zahalovat do mikin. Měla bys prostě přijmout realitu, i když ji zatím nevidíš - jsi hubená (zatím ještě až moc), je třeba si na to začít zvykat.

    Ale ano, tvoje tělo je o něco normálnější, ty předchozí fotky vyvolávají v lidech jen odpor, je z nich až špatně. Teď je vidět, že jsi na tom líp, gratuluju.

    OdpovědětVymazat
  12. Normálně ne, ale je to pokrok! Ano, mohlo by to jít daleko rychleji, ale nejsi robot a to, co je v hlavě, se mění těžko, chápu. Ale i tak gratuluju, vypadá to mnohem lépe. Chce to ještě přibrat (aspoň na těch 48-50kg zatím), ale já věřím, že to zvládneš :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já tě obdivuji.Obdivuji to, jak jsi neskutečně silná,ikdyž se tak možná necítíš...lidé tě odsuzovali za to si vypadala KDYSI a tohle je důkazem, že se stále více přibližuješ štastnému životu beze stresu. Jsi stále ještě moc vychrtlá,stále vypadáš jako anorektička,prosím bojuj dále!!!!!Nepolevuj!!!! Jsi nádherná holka,držím ti palce a věřím ti!!!!!!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Je vidět, že si stále nemocná... už z toho co si napsala ti evidentně hráblo...je mi tě líto, ale ty jsi beznadějný případ, nevážíš si života a tudíž si ho možná ani nezasloužíš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ALE ONA NEMŮŽE ZATO ŽE JE NEMOCNÁ PROBOHA! je mi na blití, když tohle čtu, jak můžeš ZROVNA TY posuzovat kdo si zaslouží a nezaslouží žít?! Hráblo spíš tobě,drahý anonyme!

      Vymazat
    2. Lítá v tom 6 let a výsledek je toto? To má tedy "anonym 1" pravdu. Moje zkušenost č.1: Před pár lety jsem potkala jednu spolužačku ze ZŠ, dělávala atletiku, postavu měla nádhernou a patřila k nejhezčím děvčatům na škole. Ale když jsem jí potkala, byla drobounká, úplně vyhublá. První, co mě napadlo, bylo, že je to další anorektička. "Kéž by". Jenže šátek na hlavě prozradil úplně něco jiného. Bojovala ve 35 letech s rakovinou. Bojovala do posledního dechu.Měla malého chlapečka a vím, že zkoušela všechno možné i nemožné, aby žila. Moc chtěla žít. Díky doktorovi, který její příznaky svedl v jejím věku na hormony, bohužel neměla šanci. Zkušenost č. 2: Potkala jsem opět holčinu (kol. 30 let) a i přes džíny bylo zřejmé, že na sobě nemá gram tuku. Tipovala bych jí tak 3O kg. Podle fotek lsza možná i míň, obličej jak smrtka. Ale protože jsem byla poučená z příkladu mé spolužačky, pocítila jsrm prvotně lístost. Pak se mi ale zatmělo před očima, protože tahle holky je anorektička - šla okolo výlohy, tak se zastavila a prohlídla se ze všech stran, přitom s na sebe spokojeně usmála a šla dál. Takže anorexii považuje za nemoc u někoho, kdo se z toho chce dostat, skutečně dostat, jinak si myslím, že jsou to děvčata, co se nudí a v žádném případě je již nelituji. Amyslím, že tday je omlouvají jen anorektičky. Pokud by někdo přišel do kontaktu s člověkem, který umírá v důsledku "opravdové nemoci", tak je musí odsoudit pro jejich hazard ze životem.

      Vymazat
    3. To je zvrácený! Duševní choroby nemůžeš s rakovinou srovnávat. Kolikrát je anorexie zachránce, protože díky ní alespoň dívka má šanci na přežití. Mohla by přijít na místo ní deprese a skončit sebevraždou nebo schozofrenie! Anorexie je kolikrát zástupný problém, kterým se mozek brání před přijetím nějaké myšlenky, vzpomínky, uvědomění, s kterým by se člověk normálně nevyrovnal. Proto může přijít anorexie, aby se myšlenkami na jídlo od této skutečnosti člověk odpoutal a přečkal dobu kdy to bude možné. Tenhle mechanismus si žádná holka vědomě neuvědomuje a proto je to nemoc pravá...

      Vymazat
    4. Tak si přečti, co napsala lsza - 6 let "bojuje". Já tady pořád čtu úžasné komentáře, ale jsou to komentáře anorektiček. Některé se z toho snaží dostat, ale lsza si lže do kapsy. I když v posledním příspěvku to napsala celkem jasně. Ona sama sebe považuje za jedinečnou. Ano začala hubnout. Taky jsem hubla a do anorexie jsem nespadla, protože jsem hubla zdravě. Ale hubnout tím, že nejím, tak do toho spadnu. 6 let je dlouhá doba na to, abych už byla někde jinde a ne na 42 kg. A ty řeči o tom, jak za všechno může dětství. Vźdyť sama děvčata přiznávají, že měla dětství šťastné. Ale přesně, jak napsala lsza - ta jediněčnost, výjimečnost - to je vědomá anorexie, ne nemoc.

      Vymazat
    5. Jo jo a když se někdo zabije při parašutismu, tak to vlastně není smrt, je to jen vědomá nehoda viď ...Ty bys anorexií neonemocněla, protože by ti chyběly další dispozice pro nemoc. Stejně tak jako když jsou dva kuřáci a jeden umře na rakovinu a druhej se dožije devadesátky. Jaký právo má ten co se 90 dožil podezřívat toho co umřel o tom, že umřel schválně?

      Vymazat
    6. šest let bojuje a zatím výsledek skoro nic, tomu se říká předem prohraná bitva...obzvlášť pro ty, kteří tvrdí, že vyhrát chtějí, a přitom neřeknou, co považují za vítězství. Ano, tady je namístě se zeptat, co vůbec isza považuje za vítězství? Vychrtlost=smrt nebo normální váhu a život?

      Vymazat
  15. Je to užasný pokrok! Ale pořád, ipřesto, že jsi se dostala takhle daleko, pořád to není normální postava zdravého člověka. Chápu, že se mi snadno mluví, ale věř, že minimálně 8-10 kilo musíš ještě nabrat. V tvém případě to budou hlavně svaly, protože především svaly jsi ztratila, a tak se nemusíš, bát, že by to bylo vidět;) Věřím, že ty to zvládneš a tu malou část anorexie, která tě pořád hlídá, porazíš!!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, to píše ta pravá.

      Vymazat
    2. Co tím chceš říct?

      Vymazat
    3. souhlasím s anonymem, anorektička radí anorektičce...vážně faux pas...Minzy

      Vymazat
  16. Pokrok a dávám pochvalu . :-)

    OdpovědětVymazat
  17. No je to pokrok, ale moc normální to není, jak píšeš. Opravdu jsi ještě hodně vyhublá. Jestli ti to pomůže, tak mě chtěla doktorka hospitalizovat při 44 kg a vážím (myslím) stejně jako ty. Od té doby mám o 8-9 kg více, váha se mi drží a teď už bych svoji postavu označila za normální. Někdy bych si přála vážit trochu méně, změnit tohle a změnit tamto, ale to už není ani tak o reálné postavě jako o sebevědomí a pohledu na sebe samotnou... Já vím, že je to hrozně těžké a ty jsi zašla dost daleko a máš to s tím pohledem na sebe asi ještě horší, ale uvidíš, že ono se to prostě časem v té hlavě trochu uklidní a přestaneš se na to upínat (pokud chceš).

    OdpovědětVymazat
  18. Zřejmě mě tu ukamenujete, ale já si bmi nižší než 16 představovala trochu jinak. Jako závažně podvyživený člověk, na které poukazuje tvoje hodnota, dle mého subjektivního názoru nevypadáš. Znám pár holek, které vypadají jako ty, ale jsou takové od přírody, např. moje sestra ... Já chápu proč se i při tak nízkém bmi cítíš skoro normálně - máš totiž málo svalů. Zřejmě ze zdravotních důvodů přibíráš jen tuk, který má malou hustotu a zabírá na rozdíl od svalů spoustu místa. Líbí se mi tahle poznámka z wikipedie:

    "Např. kulturista může mít hodnotu BMI nad 30 a přesto nebýt obézní, protože vysoká hodnota indexu je u něj dána velkým množstvím svalové hmoty. Naopak starší lidé s malým množstvím svalstva mohou být ze zdravotního hlediska obézní, přestože jejich BMI je řadí do kategorie ideální váhy."

    Podle mě by mělo být tvým cílem miniaturními kroky získat zpět fyzickou kondici nebo skončíš jako podvyživená a zároveň obézní což je snad ta nejhorší možná kombinace. Choď třeba na procházky, jdi dokud se neunavíš a postupně tu trasu prodlužuj nebo zvyšuj tempo a zároveň vydatně jez tak jak je třeba k nabírání. Nevysiluj se tím, jen si postupně, pomalu vybuduj nějaký svalový základ. Budeš tak přibírat hlavně do svalů a to není tolik vidět na rozdíl od tuků, kde jde vidět vše. Je to anologie jako olovo vs. vata. Když se dostaneš na normální bmi jen s tukem, tak budeš nešťastná, nebudeš se cítit dobře a možná tě to jenom díky tomu stáhne zpět.
    Přeju ti hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  19. Ještě jsem jen chtěla vložit odkaz na bmi vs. postava

    http://collegecures.com/wp-content/uploads/2010/12/2-Healthy-Weight-Forum.jpg

    Někdo tu kdysi psal, že když nabereš na x kilo, bude to dobrý. Problém byl v tom, že těch x kilo, které ti dotyčná vytyčila, byla stále vzhledem k tvé výšce podváha, což jsi jí také zdůraznila. Napadlo tě, ale že s tou váhou byl mohla být zároveň obézní?

    Rozhodně přiber, ale zároveň získej nějaké svaly velmi lehkou fyzickou námahou, která tě neskolí. Zlepšení fyzické kondice ti zlepší náladu, zdraví a zároveň budeš vypadat lépe než jen s tukem. Jdi do toho, držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to anorektičce určitě pomůže, když jí nabulíkuješ, že i s podváhou může být "obézní".

      Vymazat
    2. Tak mohlo by to pomoct v tom smyslu, že jsou dvě možnosti: Přibrat a vypadat jak pytel brambor - což žádná anorektička nechce a protože nabírá jen tuk, tak je jasný, že vypadá jako pytel brambor a proto se do anorexie vrátí. Je to fenomén fat skinny - váha normální nebo velmi nízká a při tom samej špek. Pak tady lidi nevěří, že si někdo se 40 kg může nahmatat špek, při tom to možné je když hmotnost tvoří 0% svalů.

      A nebo ta druhá možnost, kterou si spoustu anorektiček už ani neuvědomuje - že prostě s kily, které nabere ve svalech MŮŽE VYPADAT DOBŘE!

      Znovu říkám, že když lsza nabere teď 10 kg svalů, bude vypadat v 52 kg prostě dobře, vytvarovaně a objemově velmi podobně jako teď. A je pravda pravdoucí, že když přibere naopak 10 kg tuků, tak se sebou spokojená nebude, bude z toho mít deprese a je velká pravděpodobnost recidivy, protože je to prostě nezvyk. Tělo ji možná poděkuje, ale duše bude šílet.

      Vymazat
    3. Pytel brambor beru zpět, je to míněný jenom ilustračně ... v žádném případě si nemyslím, že tak lsza vypadáš. Opravdu to neber osobně a ber mé komenty jenom obecně ....

      Vymazat
    4. Souhlasím, ale asi bych se to neodvážila takhle napsat. Každopádně v tomhle případě je hlavní přibrat, i ten tuk je potřebný... a až se na to bude lszan cítit, tak třeba procházky, kolo nebo nějaký sport, teď si nejsem jistá, jestli máš lszan nějaký oblíbený sport nebo ne... Ona se ta postavička potom trochu vyrýsuje.
      Co tak pozoruju, tak mi přijde, že některé holky se potom z anorexie přehoupne do takového hodně sportovního stylu, vypadá to zdravě a všichni to strašně chválí a obdivují, ale mě někdy přijde, že ty holky jsou potom zase závislé na tom pohybu a že to je taky trochu otroctví. Možná se mýlím, asi je to tím, že nejsem zas takový sportovní nadšenec. Mám sport ráda, ale každý den chodit do fitka teda nemusím. Chtěla jsem tím jen říct, že za mě sport ano, ale aby z toho nebyla další posedlost. Prostě je důležité najít si to, v čem se člověk cítí dobře :)

      Vymazat
    5. Já vím, napsala jsem to blbě, zbytečně moc tvrdě ...mrzí mě to, ale opravdu si za tím stojím. Anorektičky, zvlášť teda jakmile spadnou pod 30 kg, totálně ztratí svalovou hmotu, kterou normální člověk, který třeba ani nijak přehnaně nesportuje prostě má přirozeně. Proto je její nabrání zpět tak důležité. Bez ní bude ten objem strašně kolísat a s tím i ta psychika.

      Vymazat
  20. Řekla bych, že máš míň kg. Stejnou váhu má moje kamarádka (160cm) ale vypadá zdravěji, chtěla by přibrat ale geny jsou svine:) Kolik vlastně měříš?

    OdpovědětVymazat
  21. Opeknievaš, opeknievaš. Ešte trochu priber a bude to super. Aj keď... Nechápem ako môžeš byť taká kostnatá :D A to aj viac ľudí, ktorí sú chudí, nielen ty. Ja som bola ešte chudšia než ty teraz (a tí ostatní), ale ruky napríklad som nemala také. Síce ja som krpaňa. Ale aj tak... :D No, ale ty budeš super vyzerať, nie jak ja... Mne už asi nič nepomôže....

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj lsza! Vydáváš nějákou aktivitu v podobě fyzické námahy? Měj se a drž se, M

    OdpovědětVymazat
  23. Ahojky, tohle je tedy aktuální fotografie? Viděla jsem tu, kde máš 25 kilogramů a musím říct, že jsi udělala skvělý krok vpřed. Ještě je před tebou dlouhá a trnitá cesta, doufám, že na jejím konci z tebe bude silnější osobnost.
    Tohle ještě normální postava určitě není, ale rozhodně vypadáš "lidštěji". ;-) Držím pěsti, jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  24. Když ještě trochu přibereš tak to bude fajn :)

    OdpovědětVymazat
  25. Wow! Skvělý! Konečně vypadáš jako normální člověk a ne jako kostřička.

    OdpovědětVymazat
  26. Takhle vypadá normální člověk? Asi přestanu teda jíst...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmíš se tak soustředit na ty kg co lsza uvádí. Její tělo tvoří prostorově výrazný tuk, který je lehký. Veškerý svaly, který jsou těžší si totiž spálila a to vysvětluje těch 42 kg. Pokud bude tělesnou hmotu nabírat zmrzlinkami, dortíky a dalšími "kvalitními" potravinami a nebude se při tom hýbat tak si udělá ještě větší nekvalitní zásobu tuku, kterou se při dalším hubnutí otráví, jak jí bude z vstřebávat. Ale hýbat se je dřina a proč to vůbec provozovat, když to lékaři zakázali a je jedno, že to udělali jenom kvůli tomu, aby byli skrz tvou hmotnost "papírově" z obliga. Jo život je sviňa...

      Vymazat
    2. Matěj: lsza ty svaly má,jen je má ochablé,až nabere na normální váhu-bude stejně vypadat jako při 42 kilech..nebo chceš říct,že tělo se může skládat jen z kostí a tuku? :D aha,tak to je pro mě nová informace,co dál mi můžeš o těle a anorexii říct? :D víš a u lsza to není jen o tom "že to doktoři zakázali"...u ní je to o tom,jak se cítí..byla hodně dloouuuhou dobu v podváze (a pořád je) a to,že přibere na určitou váhu neznamená,že se při pohybu (čemkoliv jiném) bude cítit stejně dobře/skvěle jako dřív...tělo jí to vrací i s úrokama a doktoři ví co dělají..tělo není zvyklé a při sebemnším "workoutku" může kdykoliv zkolabovat,omdlít,zastaví se jí srdce..a tohle není prdel,také jsem měla 23 kilo a zažila to,co ona!Až jednou budeš opravdu dlouho v podváze a budeš za sebou mít tolik let anorexie,jako má lsza,tak uvidíme jak to cvičení budeš zvládat..adios!

      Vymazat
    3. Jsi mimo. Ochablé - neboli vlivem dlouhodobého hladovění, atrofované. Myslíš, že ty svaly jí narostou po haluškách a zmrzce? Tělo se samozřejmě nemůže skládat jen z kostí a tuku. Ale atrofované svaly zabírají minimální objem a neplní svou funkci, takže to, že je lsza má je sice fajn, ale momentálně plní funkci "císařových nových šatů", jestli mi rozumíš. Jasně, že není zvyklá na pohyb, ale měla by se k němu po malých krůčkách propracovat. Nikdo neříká, že musí hned lámat rekordy se Zuzkou Light. Potřebuje pravidelný pohyb, například zmíněné procházky - jít, jít a až pocítím mírnou únavu tak přestat a tohle provozovat minimálně 3x týdně a trasa najednou by se trasa co by lsza zvládla začala prodlužovat. Nebo stačí domácí kalanetika - ta je k tomu jak stvořená. Může přestat kdy chce. Tohle mi prostě nevymluvíš a ni debila ze v tomto neuděláš. Fyzická aktivita se doporučuje i u onkologických pacientů spolu s bílkovinnou stravou se tak zabrání tomu, aby přišli v těžkých chvílích o svaly. Kdyby na to stačilo jen jíst tak by je přeci pohybem ti doktoři netrápili, že ... /odkaz zde jestli mi nevěříš: http://www.onkologiecs.cz/pdfs/xon/2008/03/07.pdf / Prostě bez pravidlené fyzické námahy bude v budoucnu z každého pohybu na šrot, ty svaly se jí jen tak z ničeho nic neudělají ! Jen prostě nebýt pasivní a líná a něco pro to udělat i když to bude dlouhá cesta ...

      Vymazat
    4. to je můj příspěvek ...zapoměl jsem se podepsat

      Vymazat
    5. souhlasím s Matějem:-)

      Vymazat
    6. Thank´s Bětce :)

      Vymazat
    7. Matěj: jasně,v tomhle ti nebudu oponovat,až tak tomu nerozumím a asi v tom máš nějakou praxi..ale zase sis nikdy nezkusil,co to anorexie je..nepotřebuju si číst ten článek o onkologických pacientech a pohybu-věřím,že to tak je...ale to je prostě doporučené,doporučené,doporučené..pro všechny,všcehno..to je tak..strašně neosobní přístup..třeba by lékaři lsza cvičit při dejme tomu 45ti kilech taky doporučili,ale..jde o to,jak se ONA cítí..a podle toho,jak se ONA cítí,nějaký ten "pohyb" by ještě mít neměla..jako neříkám,ať sedí doma u telky a jí a přemýšlí nad tím vším..ale prostě..proč takové "to by měla 3x týdně","to by neměla" a "to a to musí"...jako sory,ale VYLÉČIT se z anorexie neznamená počítat si,kolik km jsem ušla,o kolik víc než minule,jestli je to přesně odporučeně 3x týdně...když bude někde na dovči a bude se chodit někde na procházku každý den třeba 10km-tak proč nejít?A naopak když bude týden pršet,bude bouřka,tak proč bych měla jít?..tohle je fakt nemocné přemýšlení,sorry..za tím,co jsem napsala si stojím-o tomhle zas víš prd ty-protože jsi to nezažil :)..to samé s tím jídlem-vyléčit se z anorexie,neznamená na dovolené shánět přesně živinově vyvážené jídlo,ale prostě..jdu do stánku,dám si halušky,užiju si dovču,nepřemýšlím jestli je to totálně sacharidové,nebo to je samá bílkovina..dám si ledňák,to to..jako ano,neměla by mít ledňák na svačinu,když už tak nějaké pečivo,ovoce..ale řekni mi,kdo v těch vedrech měl mít chuť na pečivo..samozřejmě taky s tímto jídelníčkem nesouhlasím a říkám,že je toho moc málo a žádné živiny,prostě jen takové "zobání",ale jako...stejně nemocné,jak nedání si na svačinu pečiva,když je,je vyžadování na svačinu pečiva/správných živin,když byl nějaký slavnostní oběd s několika dezerty a a polévkou (dávám příklad..)..myslím,že lsza by se měla naučit jíst a respektovat svoje chutě a hlad-protože jedině to,jí napomůže zpátky "do života"...potom,ať si na ty živiny a cvičení a svaly třeba hledí,ale tímhle jí teda fakt nepomůžeš..

      Vymazat
    8. Tak za prvé nesuď anonymního Matěje z netu. Nevím kde bereš tu jistotu, že s anorexií nemám žádné zkušenosti... A za druhé - kdyby lékaři lsza např. při 45 kg cvičit doporučili, tak by to doporučili jí OSOBNĚ. Jenom jí a nikomu jinému. Léčba doktora je vždycky osobní. To co zabírá na jednoho na druhého nemusí, známe všichni, že ...Proto tam snad chodíme no ne? Dále by sis ty i lsza měla uvědomit, že to jak se CÍTÍ je ovlivněno anorexií a léčba nejde vždy ruku v ruce s jejími pocity, zvlášť když se jedná o duševní onemocnění! Tvoje věta "...podle toho jak se ONA cítí, nějáký ten "pohyb" by ještě mít neměla" ...Přemýšlela jsi někdy nad tím proč se člověk s anorexií cítí při pohybu tak blbě? Proč je slabý, jakoby omámený a totálně vyšťavený? Protože srdce je taky jenom sval! A blbě se člověk cítí, protože ho má oslabené. A cesta ven je tedy podle tebe jaká? No jasná - posílit kardiovaskulární systém a to nejde jinak než fyzickou aktivitou při vyvážené stravě. Jestli znáš nějaký jiný OSOBNĚJŠÍ přístup jak by to šlo zařídit, tak proč ho lsza neporadíš!? Ta časová osa je taková, že si nejdřív musí dát dohromady tělesnou stavbu a kardiovaskulární systém a PAK SE ZAČNE CÍTIT LÍP. Není to naopak - až se začnu cítit líp, tak se teprve dám dohromady.

      A tvůj vyčerpávající popis ideálního vs. nemocného chování - na redukci přemýšlení o anorektických věcech může zapracovat i během léčby těla, to se nevylučuje a jestli myslíš, že ano, tak jsou to trapný anorektický alibi. Nehledě na to, že tohle přemýšlení velkýmu procentu holek v hlavě zůstane, jde jen o to,snažit se ty hlasy aktivně utišit - tak se s nimi totiž dá alespoň žít. Zároveň si myslím, že kreativní způsoby útěku od anorektických myšlenek se líp provozuje s vyváženou tělesnou stavbou a s posíleným srdcem.

      Vymazat
    9. Co třeba takový Krch?..Nejlepší lékař v čr na PPP-a tak neosobní přístup-ne každý lékař má osobní přístup!...Stejně jako já nemůžu soudit tebe,ty nemůžeš soudit srdce a svaly lsza-co ty o tom můžeš vědět,když jsi ji NIKDY neviděl naživo?Moment,ale to,že je jí mdlo,má pocit na omdlení a dělá se jí bílo/černo před očima-tak tohle má jako překonat a pokračovat v pohybu? :D Aha tedy,tak to je dobrý gól :D..ano,ale srdce je úplně jiný sval než například biceps...chápeš?Srdce neposílíš tím,že budeš ve špatném tělesném stavu chodit jak bláznívá...já byla měsíc na JIPce a jen jsem tam ležela-a víš co?!..srdce se mi teda pěkně posílilo!Víš co?Ne že bych už neměla argumenty,ale nehodlám s někým,co o to nic neví ztrácet čas..lsza a její lékař/i moc dobře ví,jak na tom je a co je vzhledem k jejímu stavu nyní vhodné a co nevhodné :) a mimoto-ani jeden z nás nemá vystudovanou vysokou na lékaře,takže oba dva hovno víme..ale bylo mi ctí vést rozhovor na úrovni s někým o mnoho starším než má osoba je...

      Vymazat
    10. Omlouvám se, že se vám do toho míchám, ale z Facebooku jsem pochopila, že se lsza udělalo špatně, když na kole ŠLAPALA DO KOPCE. To asi není nejlepší aktivita pro začatek, což? Takže bych to nedávala za příklad, protože předpokládám, že lehká procházka, jak Matěj navrhuje, by ji nezabila...Karoli zklidni hormon a pak to bude rozhovor na úrovni:-)

      Vymazat


    11. Heleď to,že se na tebe doktor neusmívá nebo tě nekonejší jak malou holku při vyšetření, to neznamená, že jeho přístup je neosobní. Vždycky vychází z tvých údajů, z tvých vyšetření, z tvé anamnézy, která se vztahuje jen a jen k tobě a je tudíž vždy individuální. Žádný lékař by si nelajznul léčit, bez toho, aby si o tobě přečetl nutné údaje.

      Jinak s tím pohybem - buď neustále přehlížíš co píšu nebo tě to téma z neznámého důvodu irituje. Psal jsem, že se má fyzicky namáhat do mírné únavy. Mdlo, černo před očima, pocit na omdlení nepovažuju za mírnou únavu. To spíš znamená, že fanatismem, anorexii vlastní, neuváženě přecenila své schopnosti a momentálně to může využít jako výmluvu z pohybu. A mimochodem, to že srdce se posiluje aerobní aktivitou a naopak trpí při jejím nedostatku nebo při obezitě, to je fakt, k tomu ani já ani ty medicínu snad studovat nemusíme.

      Většinu diskuzí, která skončí "víš co nehodlám to s tebou dál rozebírat" považuju výhru svých argumentů, protože to v reálu opravdu znamená, že druhý straně argumenty došly, což se snaží zakrýt postojem "mě už ta diskuze nebaví".

      Vymazat
    12. Dobře,tak já pokračuju,abys neměl ten pocit,Matěji...

      Bětka: Ne,jasně tam psala,že šlapala na kole,udělalo se jí černo či bílo před očima,myslela,že z kola sleze a bude to v pohodě - ale šlapala dála ten kopec před sebou vyjela-takže jí bylo špatně,když jela na rovince-a víš vůbec co?Tohle je slovíčkaření a tohle mě fakt nebaví-a ne,neměj ten pocit jak Matěj..a nebo jo měj,ale já nehodlám tady řešit nějakou výhru či prohru argumentů-fakt dětinské..

      a Matěji: Tak pod osobním přístupem doktora,si představuju fakt něco jiného než ty...a pod neosobním přístupem doktora,si představuju to,co radí každému..ale to jsi mě asi nepochopil..no fajn,já žádný sport nedělám,pohyb ráda nemám a trpí mé srdce?Hmm..překvapivě ne :)..a o oné "výhře" tvých argumentů jsem už psala Bětce-jak ve školce,fakt..

      Vymazat
    13. Drahá Karoli, víš, že většina funkcí lidského těla pracuje zákonitým způsobem u každého jedince? Stejným způsobem dýcháme, stejným mechanismem vidíme, slyšíme... A ano i moje a tvoje srdce funguje na stejném principu - je to hrozná uniformní pravda, že? Dřív jsem četl jednu statistiku, která udávala, že anorexii podléhají dívky se sklony k perfekcionismu, úzkostem, společným znakem byly nadprůměrné studijní výsledky, vysoké IQ. Teď se to šíří i mezi líné konformní lemry, kterým chybí i schopnost porozumět psanému textu - jo krutá věta, ale je mi jasný, že nemoc si nevybírá. Slunce v duši milé znalkyně lidského těla. A dejte si bacha, srdce nemá pusu ani ruce, tudíž vám o plánu prodělat infarkt ve třiceti nepošle předem sms se smajlíkem.

      Vymazat
    14. Víš ono,vyčítat 14ti leté holce,která s anorexií začala v deseti,že neporozumí textu je trochu ubohé-a ne,není to výmluva :)...a to,že jsem konformní lemra-a co? :)...žiju si svůj život,žiju tak jak chci a nenutím se do cvičení když mě to nebaví,a? :) Víš,já jsem holka z hor,o prázdninách skládám dřevo,sbírám trnky,chodím po kopcích,hrabu seno,pasu husy-a víš co?Dělám tohle radši,než nějaké cvičení..:) Heleď..jo všichni ti cvičící jsou krásní na pohled,parádní svaly-ale dej jim nějakou praktickou práci,kde by zvedli to a to-a uvidíš-v opravdové práci neudělají nic-budou slabí..jo a to,že jsi někdo,kdo si může dovolit počítat si živiny,kupovat si drahé jídlo a odcvičit si svůj workoutek a poté odpočívat,aby svaly rostly-bohužel,tvoje plus,máš se líp,ale já mám svůj život ráda..ale..vadí ti to,že necvičím a to,jaká jsem?vlastně co je ti do toho,co já jsem a jak je na tom mé srdce?Hmmm? :)..teda nechci se chlubit,protože jsem hloupá a blbá a ano přiznávám to-ale zachvíli nastupuju do prváku a do této doby jsem zatím prošla s jedničkama,nehledě na to,že jsem několik dní strávila s odborníky a jejich testem o mém IQ a různými blbostmi :)...a sama tomu nevěřím,ale výsledek byl nadprůměrný.sranda co? No a o perfekcionismu bych raději pomlčela..nevíš,co jsem prožila a věř,že se nebudu opět celé noci učit a několik hodin běhat a tahat v lese dříví-jen za účelem spálit kalorie...víš,měj si IQ klidně 200,buď klidně nadprůměrný perfekcionistický anorektik-ale já,já si svůj život budu užívat :) a ano,jsem bohužel blbá,trapná,hnusná,líná a tlustá lemra,ale já jsem,dá se říct,spokojená :)..mám dvě nohy,mám dvě ruce...tímto bych tohle ukončila,protože tohle je úplně mimo lsza a nevidím jediný důvod,abychom jí to tu zaspamovali slohy o našich pro každého jinak "dokonalých" životech :) takže adios perfekcionisto! :)

      Vymazat
    15. Věk tě omlouvá. Ale ve pokud nejsi schopná porozumět psanému slovu, tak tě čeká tvrdý život, takže slovo na závěr: trénuj svaly princezno, hlavou se určitě živit nebudeš.

      Vymazat
    16. Bětka: ano, udělalo se mi špatně. Štvalo mě, že mi někteří píšou, jak bych měla začít sportovat, když se mi dělá zle a nemám na to, ale došlo mi, že já sportuji, pokud za sport berete i takové věci, jako je chůze. Chodím do práce a zpět a v práci. I doma. Chůze je pro mě ale přirozená, nikdy jsem ji nebrala jako sport.

      Vymazat
    17. Však jo, kašli na nějakej sport, jenom papej ať vypadáš jako "normální" člověk, hlavně ať nepohoršuješ svou vychrtlostí svoje okolí. Na poměr tvé tělesné hmoty se vykašli, ten nikoho nezajímá a při pohledu na tebe nebude nikoho iritovat, protože jestli nebude znát tvojí váhu, tak nemá nad čím dumat. Jen ty se budeš stále divit proč vypadáš s 45 kg jak holka od vedle co má 55 kg a budeš se vztekat nad tou nespravedlností. A všichni si budou myslet, že to je projev té nemoci a budou tě uklidňovat a říkat ti jak vypadáš dobře a že jsi "krásná štíhlá holka". Sport je na nic, neposlouchej Matěje !Kdybys sportovala, tak by to mohlo ohrozit statut nemocné, lidi by tě mohli přestat litovat a lítost je forma lásky a ty chceš lásku a je jedno v jaký formě, je ti jedno za co tě budou milovat. Sport a svaly může vyvolat dojem "silné" osobnosti a ty máš ráda zranitelnost a potřebuješ ochránce, mohli by tě opustit kdyby věděli, že už jsi na tolik silná, že jsi schopná sportovat.

      Vymazat
    18. Tak rychlochůze je i olympijský sport:-) ale jasně, vím, jak to myslíš. Ve tvém stavu je prostě potřeba začít postupně...a taky se potom pořádně najíst!:-) Budete mít tělocvik ve škole? Já byla tehdy líná a dala si zdravotní gymnastiku (cvičení na záda a tak, to jediné jsem měla blízko). Něco takového by pro tebe mohlo být fajn.

      Vymazat
  27. Tipla bych ti tak BMI 18... Na to, že jíš málo vypadáš úplně normálně, akorát by to chtělo ještě trošičku přibrat na rukou a na žebrech, ale stehna už máš teda pěkný, zateklý kosti... Ale měla by ses začít hýbat. Hodně štěstí. Majda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tyvole jako..nemám slov..

      Vymazat
    2. Na to je nejlepší nemluvit :)

      Vymazat
    3. Majda je kráva...já mám BMI 18,5 což není od 18 daleko a takové krásné stehýnka opravdu nemám a ani při BMI 17 jsem takhle krásná stehna neměla...Lsza je SKINNY nemá normální postavu a já chci vypadat jako ona...takže k obědu jen chleba, chci vypadat jako Lsza a ostatní skinny girls... Minzy

      Vymazat
  28. Při 30 budeš tlustější než při 25 kg. Při 35 budeš tlustější než při 30 kg a teď jsi tlustější než při 40. Jde o to se s tím smířit a nepovažovat to za něco nenormálního. Je to logický a neošálíš to tím, že budeš zveřejňovat fotky a čekat na komenty, který ti potvrdí, že jsi vychrtlá, abys mohla pokračovat v přibírání. Nehroutit se z toho, když ti někdo napíše, že jsi normální a díky tomu začít panikařit a vracet se stále zpět. Proč tě tak berou názory ostatních? Můžou ti být u zadku. Zbav se závislosti na cizí pochvale, uznání, názorech, bude ti líp

    OdpovědětVymazat
  29. 42 kg je opravdu pokrok. Jsi skvělá, jak bojuješ a já věřím, že tu "mrchu" jednou porazíš. Je těžké říci "jdu bojovat", ale další těžký krok je vydržet ten těžký boj. Ale ty se držíš, pomalu a jistě bojuješ! jsi skvělá a jsem na tebe moc ppyšná! A z ošklivých komentářů si nic nedělej, pardon, ale když to někdo napíše jako anonym, tak podle mě není sám se sebou vyrovnaný a vychutnává si to na ostatních! drž se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď je se sebou nevyrovnaný nebo se pouze skrze anonymní režim vyhledávání brání proti zaprodání své IP adresy blogspotu, který je spřažený s googlem, pro komerční účely ...Fakt se vám nikdy nestalo, to, že jste vyhledali nějáký produkt a následný měsíc jste byli nuceni sjížděť reklamy na něj, všech značek na veškerých serverech? O to fakt nemám zájem, ale projevit svůj názor, když o to evidentně holčina stojí ... co je na tom zlého. Matika nikomu neublíží a to, že si lszan musí srovnat psychiku je jasný, je to podmínka pro přežití ...nevím na co si furt hrajem, přibrat prostě nestačí. Je to podmínka nutná nikoliv dostačující. Jakkoliv ji za přibrání chválíte, tak to opačným směrem lszan sráží, jelikož psychika je na štíru. Lszan, přála bych ti aby ses hluboce zamilovala, alespoň na chvíli, to je totiž ten nejskvělejší lék na anorexii, který znám...

      Vymazat
    2. Bože, co to je furt s tou nevyrovnaností. Já např. blogy pouze čtu, nekomentuju a kvůli pár komentářů si profil dělat nebudu. Klidně se podepíšu, ale to je úplně jedno, protože tam klidně napíšu Perry Mason. A pokud někdo píšete o těch ošklivých komntářích - přečtěte si pozorně komentáře, reakce a články lsza a pochopíte, PROČ jsou "ošklivé". Pouze zviditelňují to, co o sobě lsza sama prozradí (viz její poslední odpovědi na to, co jí anorexie dává a bere). Perry Mason alias Maruška alias Hanka, jak chcete. Pomůže vám to? Klidně si udělám profil na Perryho Masona a stejně vám to nic neřekne :(

      Vymazat
    3. Dobře ty Perry Masone!:-))) Taky si říkám,o jak moc větší váhu má podepisovat se přezdívkou blogu, který si někdo vede inkognito...

      Vymazat
    4. Děkuji Bětko :) lsza jsem ale poznala podle postavy :) Zdravím Perry Mason

      Vymazat
  30. Já dorty taky nejím, perník a knedlíky byly celozrnné a žemlovka zahuštěna taky celozrnnou moukou, v perníku jen trochu medu a olivový olej....:) Není se čeho bát!
    Vypadáš vychrtle, ale fotky předtím jsem neviděla....každopádně čtu, že jsi se zlepšila. Kouknu na ty fotky. :) Držím pěsti. :)

    OdpovědětVymazat
  31. Přibrat přibrat, ale stejně jsi ušla kus cesty! Držím ti palečky :)

    OdpovědětVymazat
  32. Naštěstí (nebo bohužel) nemám z období PPP žádné podobné fotky (bála jsem se focení jako čert kříže).

    No, vypadáš vychrtle, k normálnímu to má daleko. Hlavní je tam hlavně psychika, protože takové to "BMI nižší než..." mi přijde zavádějící. Anorexii může mít holka, co má normální nebo i vyšší váhu. Nemělo by to být určované váhou, protože nebezpečí (hlavně pro psychiku) je pořád stejné.

    Drž se, hlavně to nevzdávej. Kašli na to, co říkají ostatní. Jsi silná, hlavně do toho nespadni znovu.

    OdpovědětVymazat
  33. už máš za sebou dlouhou cestu ale ještě to chce shodit ty nohy a tak. přeju hodně štěstí v hubnutí jsi mi inspirací Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ??? Tak to ses možná měla inspirovat fotkama o pár článků níž :-D

      Vymazat
    2. Zkus zapojit mozek, když už musíš něco komentovat!

      Vymazat
    3. To byl sarkasmus, jestlis to nepochopila:-) Co jiného taky napsat, když tu někdo lsza přeje hodně štěstí v hubnutí.

      Vymazat
  34. Vy, čo tu píšete ste úplne, ale úplne retardovaní (česť výnimkám). kto si prešiel anorexiou vie, čo to je, ako sa človek cíti a pochopil by, že aj jeden blbý komentár, že má lszan tučné stehna, môže rozhodnúť, či o pár rokov skončí na JIS-ke s 20 kila so smrtkou pri posteli alebo ako štastná baba s priateľom, deťmi, rodinou a prácou, absolútne sa nezaoberajúc tým, čím si prešla. Takže si slušne povedané zavrite ústočká a starajte sa o svoje zadky, milý anonymovia. A lszan, si bojovníčka, ale ešte ti chýba jedna podstatná vec k vyliečeniu. Prestať počúvať a nenechávať sa deptať blbcami, zrušiť blog a začať žiť plnohodnotne, so všetkým, čo k tomu patrí. A ja viem, že to dokážeš. Tia z nekonecnacesta.blog.cz ti verí a drží palce a anonymom posiela pac a pusu :-&

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je přesvědčená o tom, že se chce léčit, tak jí komentář nerozhodí, ale v tomto případě o jejím "rozhodnutí" pochybuju... ale je to její život, měla by se rozhlédnout kolem sebe... neváží si života, jiní by za něj dali cokoliv. Není vyjímečná, ba právě naopak, řadí se mezi stádo ovcí, v dnešní době tohle přesvědční není nic extra, navíc. Ať se zamyslí a radši se koukne na http://amputee-life-ldk.blogspot.cz/2013_06_02_archive.html Isze by mělo být ze sebe spíš zle.

      Vymazat
    2. jedna z prvych veci, co hovoria rodicia anorektickam su o detoch v afrike a o tom, ze nemaju co jest. myslis, ze anorektickam nie je zo seba zle? je! oni rozmyslaju aj nad ludmi s rakovinou, nad detmi v afrike. a o tom je anorektickam zo seba horsie, maju kvoli tomu vycitky. vela ludi si mysli, ze ked ma niekto depresiu, tak mu staci poslat link na niekoho, kto napriklad nema ruky a clovek s depresiou zrazu zacne byt stastny. bohuzial nezacne. schizofreniu alebo maniodepresivnu psychozu si tiez nevyberas, ani ine psychicke choroby a anorexia je psychicka choroba. to nie je o tom, ci chces alebo nechces, proste to mas a musis sa snazit. len vela ludi to nevie pochopit, lebo u nich stravovanie funguje normalne. kazdy jeden komentar moze anorekticku rozhodit. akurat nedavno zomrela jedna slovenska, mala viac ako 30 rokov, vystudovane vysoke skoly, tancovala, snazila sa bojovat a nevyslo jej to. nie je lahke pre ludi pochopit anorexiu, ked ju nezazii. ja to chapem, lahsie sa daju pochopit ine choroby. idem si pozriet ten blog, co si sem hodil a precitat si clanky, zatial som citala len ten posledny :-( je mi to strasne luto, hlavne jej rodiny a kamaratov :-(

      Vymazat
  35. Vypadáš hned líp heleh ! :) jen tak dál .. hezky v přibírání pokračuj. Držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  36. Rozhodně je to lepší, než dřívější fotky. Ale stále jsi moc hubená. Kostnaté ruce a nohy. Břicho už docela jde. Ale když se narovnáš, tak je to všechno stále vidět. Nevím, kolik měříš, ale deset kilo nahoru ti jen prospěje. :) Držím ti palce! :)

    OdpovědětVymazat
  37. Však jo, kašli na nějakej sport, jenom papej ať vypadáš jako "normální" člověk, hlavně ať nepohoršuješ svou vychrtlostí svoje okolí. Na poměr tvé tělesné hmoty se vykašli, ten nikoho nezajímá a při pohledu na tebe nebude nikoho iritovat, protože jestli nebude znát tvojí váhu, tak nemá nad čím dumat. Jen ty se budeš stále divit proč vypadáš s 45 kg jak holka od vedle co má 55 kg a budeš se vztekat nad tou nespravedlností. A všichni si budou myslet, že to je projev té nemoci a budou tě uklidňovat a říkat ti jak vypadáš dobře a že jsi "krásná štíhlá holka". Sport je na nic, neposlouchej Matěje !Kdybys sportovala, tak by to mohlo ohrozit statut nemocné, lidi by tě mohli přestat litovat a lítost je forma lásky a ty chceš lásku a je jedno v jaký formě, je ti jedno za co tě budou milovat. Sport a svaly může vyvolat dojem "silné" osobnosti a ty máš ráda zranitelnost a potřebuješ ochránce, mohli by tě opustit kdyby věděli, že už jsi na tolik silná, že jsi schopná sportovat.

    OdpovědětVymazat
  38. Máš dobrý pokrok :) Držím palce, aby ti to tak dobře šlo dál :)

    OdpovědětVymazat
  39. Náhodou jsem před pár týdny narazila na tvůj blog, přečetla si větší část novějších příspěvků. Držím ti palce, abys z nastartované cesty nesešla. Fascinuje mě, jak rozumem víš, kudy dál a co je správné, ale někde tam uvnitř to pořád zůstává jinak.
    U mojí sestry se (ve 32 letech) na jaře 2011 najednou projevila psychická nemoc, panická úzkost následovaná depresemi... Do té doby jsem s psychickými chorobami neměla vůbec žádnou zkušenost. Najednou jsem na vlastní oči viděla nejen lůžkové oddělení psychiatrického oddělení a denní stacionář, ale hlavně také její záchvaty, fyzické projevy jako nekontrolovatelné zvracení, bezmoc, tlučení hlavou o zeď, hysterický pláč, fyzické i psychické vyčerpání... Prostě boj vlastní sestry s její vlastní hlavou, ve kterém jí nedokážu pomoct. Někde jsem četla, že chtít po člověku s duševní nemocí, aby pochopil, co je špatně, a bojoval proti tomu, je jako chtít po někom, kdo má zlomenou nohu, aby se uzdravil tím, že po ní bude skákat. Ten boj je strašně těžký a já obdivuju každého, kdo na to najde sílu. Je těžké se s tím srovnat, je těžké s tím žít mezi "normálními" lidmi, o kterých nevíš, jestli tě pochopí, nebo zatratí.
    Bojuj dál, nevzdávej se, život je krásný. Zatracující komentáře ignoruj, takové může napsat jen ten, kdo něco podobného nezažil ani nepotkal.

    OdpovědětVymazat
  40. Náhodou jsem před pár týdny narazila na tvůj blog, přečetla si větší část novějších příspěvků. Držím ti palce, abys z nastartované cesty nesešla. Fascinuje mě, jak rozumem víš, kudy dál a co je správné, ale někde tam uvnitř to pořád zůstává jinak.
    U mojí sestry se (ve 32 letech) na jaře 2011 najednou projevila psychická nemoc, panická úzkost následovaná depresemi... Do té doby jsem s psychickými chorobami neměla vůbec žádnou zkušenost. Najednou jsem na vlastní oči viděla nejen lůžkové oddělení psychiatrického oddělení a denní stacionář, ale hlavně také její záchvaty, fyzické projevy jako nekontrolovatelné zvracení, bezmoc, tlučení hlavou o zeď, hysterický pláč, fyzické i psychické vyčerpání... Prostě boj vlastní sestry s její vlastní hlavou, ve kterém jí nedokážu pomoct. Někde jsem četla, že chtít po člověku s duševní nemocí, aby pochopil, co je špatně, a bojoval proti tomu, je jako chtít po někom, kdo má zlomenou nohu, aby se uzdravil tím, že po ní bude skákat. Ten boj je strašně těžký a já obdivuju každého, kdo na to najde sílu. Je těžké se s tím srovnat, je těžké s tím žít mezi "normálními" lidmi, o kterých nevíš, jestli tě pochopí, nebo zatratí.
    Bojuj dál, nevzdávej se, život je krásný. Zatracující komentáře ignoruj, takové může napsat jen ten, kdo něco podobného nezažil ani nepotkal.

    OdpovědětVymazat
  41. Náhodou jsem před pár týdny narazila na tvůj blog, přečetla si větší část novějších příspěvků. Držím ti palce, abys z nastartované cesty nesešla. Fascinuje mě, jak rozumem víš, kudy dál a co je správné, ale někde tam uvnitř to pořád zůstává jinak.
    U mojí sestry se (ve 32 letech) na jaře 2011 najednou projevila psychická nemoc, panická úzkost následovaná depresemi... Do té doby jsem s psychickými chorobami neměla vůbec žádnou zkušenost. Najednou jsem na vlastní oči viděla nejen lůžkové oddělení psychiatrického oddělení a denní stacionář, ale hlavně také její záchvaty, fyzické projevy jako nekontrolovatelné zvracení, bezmoc, tlučení hlavou o zeď, hysterický pláč, fyzické i psychické vyčerpání... Prostě boj vlastní sestry s její vlastní hlavou, ve kterém jí nedokážu pomoct. Někde jsem četla, že chtít po člověku s duševní nemocí, aby pochopil, co je špatně, a bojoval proti tomu, je jako chtít po někom, kdo má zlomenou nohu, aby se uzdravil tím, že po ní bude skákat. Ten boj je strašně těžký a já obdivuju každého, kdo na to najde sílu. Je těžké se s tím srovnat, je těžké s tím žít mezi "normálními" lidmi, o kterých nevíš, jestli tě pochopí, nebo zatratí.
    Bojuj dál, nevzdávej se, život je krásný. Zatracující komentáře ignoruj, takové může napsat jen ten, kdo něco podobného nezažil ani nepotkal.

    OdpovědětVymazat
  42. páni, obrovský pokrok:) sice je to pořád málo, ale i to se počítá! jen tak dál!:)

    OdpovědětVymazat
  43. Sama jsem trpela parlet anorexii,takze ti moc drzim palce.Me nejvic pomohlo zdrave stravovani a fitness,ale presto si myslim,ze to mam stale v sobe,ono to nejde uplne vymazat,jen potlacit.Pekne zdrave papej a buv pohode.
    Mila

    OdpovědětVymazat

Archiv článků