05 září 2013

Novinky v kuchyni I.

 Přináším novou rubriku, kde uvidíte fotky toho, co mi za uplynulý čas přibylo v kuchyni či ve špajzu = spíži. Doufám, že se Vám nová rubrika bude líbit.

Dobrá vláknina - kdo by ji neznal. Dříve jsem měla jen tu jemně kakaovou (kterou teď mimochodem nemůžu nikde sehnat!) a musím říct, že tahle je ještě lepší. Chutí mi připomíná Chocapic nebo Nesquik, i když už jsem tyto dobroty už hoooodně dlouho neměla, tak nevím, zda to můžu objektivně posoudit.

Rýžové "křupky" - či jak to nazvat. Velice příjemný obsah tuků, pouhých 1,4 g na 100 g! Koupeno v Lidlu za 29,90 Kč (zbytky po Americkém týdnu).

Müller Mix - v jahodové příchuti. Tento jogurt jsem jedla už někdy před 5 lety a nyní jsem se k němu vrátila, protože mé nejoblíbenější jogurty od Yoplait se přestaly v ČR vyrábět. Klidně bych ho mohla mít bez té ovocné složky, protože samotný bílý jogurt je výborný.


Mixit - můj první mix. Obsahuje corn flakes, hoblinky bílé čokolády, kešu oříšky, ananas, fíky a jahody. Mňam:) Pokud si chcete taky něco umixovat, mrkněte sem.

Müller Froop - v příchuti broskev-marakuja. Prostě výborný! Z řady Froop je toto má druhá nejoblíbenější příchuť (o favoritovi se dočtete níže). Na těchto jogurtem je zvláštní to, že není smíchaný, ale obsahuje dvě oddělené složky - spodní je bílý jogurt a vrchní ovocná nálož. Bílý jogurt ale chutná u každé příchutě jinak!

Bryndza - halušky s bryndzou, jedno z mých opravdu oblíbených jídel. Musím se ale přiznat, že halušky dělám z prášku. Protláčím je přes hrubé struhadlo do vroucí vody a počkám, až vyplavou. Mezitím si do talíře dám bryndzu smíchanou se zakysanou smetanou. Na to vyklopím uvařené halušky a zamíchám. Bryndza se krásně rozteče.

Müller Froop - v mé nejoblíbenější příchuti "citron". Vždycky jsem byla na neobvyklé chutě (u Yoplait to byla hruška). Určitě ho zkuste, je to můj favorit.

A pro dnešek poslední jogurt - Müller Froop višeň-banán - taky velice dobrý. Z Froop řady mi nechutná jen kiwi.

Otrubové cereálie - z M&S. Ne každému zachutnají, ale u mě si místo našly. Mají také velice dobrý podíl tuků - 2 g/100 g. Stály něco mezi 60 - 70 Kč.

Kešu oříšky - klasika, která nikdy neomrzí. Občas je přihodím k müsli na snídani. Nemusím je mít každý den, ale občas na ně chuť mám. Jsou to asi mé nejoblíbenější oříšky. Které máte nejraději vy? Kešu, pistácie, mandle, vlašské, piniové, para, arašídy...? :-)

Římské placičky - byly v Albertu v akci, jinak bych je nekoupila. Zatím jsem je ještě nevyzkoušela, takže Vám o nich nemůžu nic víc říct. Máte s nimi zkušenosti? A s čím si je připravujete?

A nakonec dvě müsli tyčinky. Dostala jsem je zdarma k nákupu proteinů. Nejsem příznivcem jakýchkoli tyčinek, ale věřím, že do školy se budou hodit. Pak dám echo. :)

Napište mi, jak se Vám nová rubrika líbí, co by jste mi vytkly nebo naopak pochválili. Co pozadí a formát fotek, popisky... Co na to říkáte? Chtěli by jste další díl Novinek v kuchyni? A na které z uvedených potravin by jste chtěli recenzi?

12 komentářů:

  1. Nová rubrika je super nápad, už se těším na nové šmejdění ve tvé kuchyni.

    OdpovědětVymazat
  2. Nechápem ako ťa baví sledovať koľko tukov to má. Podľa mňa je to zbytočné sledovať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jejím případě je to k ničemu, ale já musím sledovat kcal a tuky, protože chci zhubnout... takže to není zbytečné u všech, Minzy

      Vymazat
  3. Jé :)
    Nejdříve vyzkouším jáhly nasladko a jestli se povedou, určitě vyzkouším i ty slané :)

    Vše vypadá lákavě :) Dobrou vlákninu jsem taky jednou dobu jedla :) Vidím, že Froopuješ :D Já ho ještě neochutnala. A mixit jsem si taky koupila (víc jak před půl rokem), první dojem byl skvělý, ale pak mi přestával chutnat a nakonec jsem ho dala tetě, protože říkala, že ho chce vyzkoušet :D

    Viděla jsem Tvé fotky (42kg) a chci Ti pogratulovat k velkému pokroku. Chci aby jsi věděla, že ti držím moc palce. Také jsem četla, že už teď si připadáš tlustá, ale to říká jen Tvé já, ostatní vidí něco jiného. Určitě ještě se snaž přibrat, zvládneš to. Už teď jsi udělala velký pokrok, tak s tím pokračuj :) Mysli hlavně na své zdraví, to je to nejdůležitější. A i když přibereš ještě tak 5kg, stejně budeš pořád hubená, věř mi. Asi tě to už nebaví, jak ti tohle všichni píšou, ale zkus se zamyslet. Přeji Ti hodně moc moc moc štěstí :) Zvládneš to! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lsza by si měla sama sebe vážit, má krásnou postavu a i když musí tak 5kg nabrat, může se radovat že bude furt hubená, to já nabrat 5kg tak jsem tlustá jako prase protože mám BMI 18,5...Minzy

      Vymazat
  4. ta dobrá vláknina je fakt dobrá, jeden čas jsem to měla dost ráda

    OdpovědětVymazat
  5. Viděla jsem tvé fotky a líbí se mi tvoje stehýnka, taky bych je chtěla mít tak hubený...BMI odpovídá, nevšímej se tý blbky majdy, já mám BMI 18,5 a taková stehýnka jsem neměla ani při BMI 17. Takže k obědu jen chleba, chci být taky tak hubená, Minzy

    OdpovědětVymazat
  6. I love Rice Snaps <3

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se to moc líbí.I když jsem vegan tak děkuju za zajímavé tipy:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty placičky mám taky. :)
    Pěkná rubrika, jen tak dál...:)

    OdpovědětVymazat
  9. Na ty křupky z LIDLu se musím podívat, až bude Americký týden :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat

Archiv článků