26 ledna 2012

Brambory s rokfórovou omáčkou a zeleninovým salátem


Brambory s rokfórovou omáčkou a zeleninovým salátem
Potravina obsahuje:
Energetická hodnota: 480 kcal = 2008,9 KJ
Tuky: 15 g

Suroviny:
  • 200 g brambor
  • 40 g pikantního sýra s modrou plísní
  • 130 g bílého jogurtu s obsahem tuku do 2 %
  • 50 ml nízkotučného mléka
  • 150 g salátové okurky
  • 100 g rajčat
  • 10 g cibule
  • Čerstvá petržel
  • Mletý bílý pepř
  • Voda
  • 1 KL octa

Postup:
Do misky najemno nastrouháme sýr s modrou plísní, přidáme bílý jogurt, mléko a vytvoříme hladkou pěnu. Brambory si uvaříme a při podávání je polijeme vytvořenou pěnou. Dále vytvoříme zeleninový salát. Okurku oloupeme a společně s rajčaty nakrájíme na kostičky, poté ještě přidáme najemno nasekanou cibulku a zálivku z vody, octa, soli a pepře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků