26 ledna 2012

Dušený květák s brambory


Dušený květák s brambory
Potravina obsahuje:
Energetická hodnota: 490 kcal = 2050,7 KJ
Tuky: 14 g

Suroviny:
  • 300 g květáku
  • 180 g brambor
  • 200 g plátků sterilované červené řepy
  • 30 g cibule
  • 50 g zelené cibulové natě
  • 1 vejce
  • 6 g olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletý kmín

Postup:
Květák rozebereme na růžičky, které povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Košťál květáku ale nevaříme, nastrouháme jej na hrubém struhadle. Když se růžičky vaří, necháme najemno nakrájenou cibulku zpěnit na olivovém oleji. Poté uvařené růžičky přidáme k cibulce. Dále přidáme mletý kmín a asi 10 minut necháme dusit. Během dušení přidáváme na kolečka nakrájenou cibulovou nať. Na konec dušení do směsi zamícháme rozšlehané vejce. Podáváme s červenou řepou a vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků