26 ledna 2012

Fazolková smaženice


Fazolková smaženice
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 324,6 kcal = 1358 KJ
Bílkoviny: 22 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 13 g

Suroviny na 1 porci:
  • 350 g mražených fazolových lusků
  • 150 g žampionů
  • 1 KL rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1 – 2 bílky
  • Bylinky
  • Kmín
  • Sůl

Postup:
Fazolové lusky a pokrájené žampiony dáme restovat na rozehřátou pánev s olejem, přidáme kmín a bylinky. Pokud je potřeba, podlejeme trochou vody. Jakmile jsou lusky a žampiony měkké, přilijeme do pánve rozšlehané vejce s bílky. Za stálého míchání smažíme, dokud nejsou vajíčka hotová.
Pokud chceme, můžeme vajíčka smíchat s trochou mléka, fazolka nimi přelít a celé dát zapéct jako omeletu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků