26 ledna 2012

Hovězí svíčková na zelenině s rýží a salátem


Hovězí svíčková na zelenině s rýží a salátem
Potravina obsahuje:
Energetická hodnota: 490 kcal = 2050,7 KJ
Tuky: 16 g

Suroviny:
  • 120 g hovězí svíčkové
  • 80 g kořenové zeleniny
  • 15 g cibule
  • 7 g hladké mouky
  • 50 g syrové rýže
  • 150 g čínského zelí
  • 50 g červené kapie
  • 6 g olivového oleje
  • Nové koření
  • Bobkový list
  • Tymián
  • Ocet
  • Sůl
  • Pepř

Postup:
10 g cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Hovězí svíčkovou opečeme, okořeníme, podlijeme vodou a dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme jej a zeleninu rozmixujeme, zahustíme moukou a za stálého míchání povaříme. Tuto omáčku pak dle potřeby dochutíme. Maso podáváme s omáčkou, uvařenou rýží a salátem, který připravíme tak, že čínské zelí, 5 g cibule a červenou kapii nakrájíme a smícháme dohromady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků