26 ledna 2012

Kuře s lilkem


Kuře s lilkem
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 286,8 kcal = 1200 KJ
Bílkoviny: 33,5 g
Sacharidy: 33 g
Tuky: 3 g

Suroviny na 1 porci:
  • 150 g kuřecích prs nebo ¼ kuřete bez kůže
  • 400 g lilku
  • Koření na kuře (tymián, estragon, bazalka)
  • 1 stroužek česneku

Postup:
Lilek nakrájíme na silnější plátky, které posolíme a necháme alespoň 30 minut ležet, aby pustili přebytečnou vodu. Mezitím si do studené vody asi na 15 minut namočíme římský hrnec. Plátky lilku osušíme papírovou utěrkou a klademe do připraveného hrnce. Každý plátek potřeme rozetřeným česnekem. Na lilek poklademe omyté a osušené kuřecí maso. Vše posypeme kořením na kuřata. Lehce podlijeme vodou nebo bílým vínem. Hrnec přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme péct do předem nevyhřáté trouby, protože římský hrnec se potřebuje na požadovanou teplotu pomalu nahřívat. Pečeme asi 1 hodinu podle propečenosti masa.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků