26 ledna 2012

Kuře se zeleninovou omáčkou


Kuře se zeleninovou omáčkou
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 358,5 kcal = 1500 KJ
Bílkoviny: 24 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 13 g

Suroviny na 1 porci:
  • 1 kuřecí stehno či prso bez kůže
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 menší cibule
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 1 KL rostlinného oleje
  • 1 KL sladké červené papriky
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Sůl
  • Voda nebo bílé víno

Postup:
Cibulku nasekáme najemno a restujeme na oleji, přidáme červenou papriku, můžeme podlít trochou vody. Dále si nastrouháme nahrubo mrkev a celer, které přidáme k cibulce a pořád restujeme. Po chvíli na cibulovou směs položíme maso, směs mícháme a maso otáčíme, aby se zatáhlo. Poté směs podlijeme vodou nebo bílým vínem, přidáme bobkový list a nové koření, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké. Po změknutí maso vyndáme a zbylou cibulovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je rozmixovaná směs moc řídká, necháme ji zredukovat krátkým vařením. Poté do směsi přidáme bílý jogurt a pokud je potřeba, dochutíme solí. Maso vrátíme zpět ke směsi, necháme ho prohřát a podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků