26 ledna 2012

Kuřecí prsa na kysaném zelí


Kuřecí prsa na kysaném zelí
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 288,7 kcal = 1208 KJ
Bílkoviny: 31 g
Sacharidy: 22 g
Tuky: 10 g

Suroviny na 1 porci:
  • 150 g kuřecích prs bez kůže
  • 300 g kysaného zelí
  • 100 g cibule
  • 1 KL rostlinného oleje
  • Koření na drůbež bez soli

Postup:
Nejdříve si napustíme dřez studenou vodou a vložíme do něj římský hrnec. Mezitím si v míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, kysané zelí a olej. Římský hrnec po 15ti minutách vytáhneme ze studené vody a naplníme zelnou směsí. Na ni poklademe kuřecí maso. Vrch posypeme kořením na drůbež. Římský hrnec přiklopíme víkem a vložíme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby (římský hrnec se potřebuje nahřívat postupně) a zapneme ji na 200° C. Necháme péct asi 90 minut, nepodléváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků