26 ledna 2012

Kuřecí rolka se špenátovou nádivkou, brambory a římský salát


Kuřecí rolka se špenátovou nádivkou, brambory a římský salát
Potravina obsahuje:
Energetická hodnota: 353,3 kcal = 1478 KJ
Bílkoviny: 30 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 13 g

Suroviny:
  • 90 g kuřecích prs
  • 120 g zimních brambor
  • 30 g mrkve
  • 70 g římského salátu
  • 5 ml olivového oleje
  • 20 g sýru Niva s obsahem tuku do 50 %
  • 100 g špenátu
  • 5 g rozetřeného česneku

Postup:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a ochutím solí a pepřem. Následně jej potřeme česnekem a poklademe listy špenátu, který jsme nejprve omyli, zalili vroucí vodou a nechali okapat. Na listy špenátu dáme kousek Nivy a celý kuřecí plátek svineme do závitku, který zajistíme párátkem nebo nití. Závitek opečeme na olivovém oleji, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Měkké upečené maso podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem, který připravíme z natrhaných kusů římského salátu a strouhané mrkve.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků