26 ledna 2012

Rajčata s balkánem


Rajčata s balkánem
Potravina obsahuje na 1 porci včetně celozrnné bagety:
Energetická hodnota: 284 kcal = 1188 KJ
Bílkoviny: 12 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 12 g
Cholesterol: 23 mg

Suroviny na 1 porci:
  • 50 g loupaných rajčat
  • 50 g balkánského sýra
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Špetka třtinového cukru
  • Pepř
  • Mořská sůl
  • Oregano
  • Celozrnná bageta

Postup:
Celý česnek jemně orestujeme na pánvi na oleji, musí pustit aroma, ale nesmí se spálit. Dále přidáme třtinový cukr a loupaná rajčata. Celé necháme asi 25 minut povařit, vznikne hustší omáčka. Dle potřeby osolíme, opepříme a přidáme oregano. Zapékací mísu vymažeme olejem, nalijeme do ní rajčatovou omáčku, na vrch nasypeme strouhaný balkánský sýr. Pečeme v troubě na 200° C asi 20 minut. Podáváme s celozrnným pečivem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků