26 května 2012

Broskvový koláč s drobenkou

Broskvový koláč s drobenkou
Suroviny:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • Špetka citrónové kůry
  • 2 vejce
  • 125 ml oleje
  • 125 ml kysané smetany
  • 15 broskví
Drobenka
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • Kousek másla

Postup:
Smícháme mouku s práškem do pečiva, oběma cukry, solí a citrónovou kůrou. Poté přidáme vejce, olej a kysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto klademe pokrájené broskve. Celé posypeme drobenkou. Pečeme asi 30 minut při 170 - 180 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků