Broskvový koláč s hvězdičkami
Suroviny:Těsto
- 400 g hladké mouky
- 3 KL prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- 160 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 4 vejce
- 200 ml oleje
- 200 ml perlivé vody
- broskvový kompot
- 3 PL šťávy z kompotu
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 skořicový cukr
- 1 KL rumového aroma
- 4 PL moučkového cukru
- 2 balíčky Smeta-fixu
- 2 PL kakaa
Postup:
Nejprve si připravíme těsto smícháním mouky, prášku do pečiva a kakaa. Dále přidáme cukr, špetku soli, vanilkový cukr, vejce, olej a minerální vodu. Vše vymícháme do hladkého těsta. Hotové těsto nalijeme na předem vymazaný plech (30 x 40 cm) a pečeme v troubě asi 20 minut, u elektrické na 180°C, u horkovzdušné 160°C, u plynové na 3.stupeň.
Mezitím si necháme broskve z kompotu odkapat a nakrájíme je na kousky. Již vychladlý korpus pokapeme šťávou z kompotu a poklademe kousky broskví.
Připravíme si náplň: Ušleháme smetanu se skořicovým cukrem, rumovým aroma, moučkovým cukrem a Smeta-fixem. Náplň musí být opravdu tuhá. Pak ji natřeme na korpus s broskvemi a uhladíme. Takto hotový koláč by měl alespoň hodinu odpočívat v chladu.
Mezitím si z tvrdého papíru vystřihneme hvězdičky. Přes ně potom koláč posypeme kakaem. Nakrájíme a konzumujeme.
Zdroj: www.oetker.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat