26 května 2012

Bublanina s třešněmi II.

Bublanina s třešněmi II.
Suroviny
:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 6 vajec
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml vlažného mléka
  • Třešně
  • Strouhanka
  • Moučkový cukr na obalení třešní

Postup:
Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Do pěny poté vmícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přiléváme vlažné mléko. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do většího pekáče nebo dortové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali strouhankou. Navrch klademe třešně obalené v moučkovém cukru. Pečeme asi 30 minut při 180°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků