26 května 2012

Hrk hrk buchta

Hrk hrk buchta
Suroviny:
  • 5 vajec
  • 5 PL cukru
  • 1 PL horké vody
  • 3 PL oleje
  • 5 PL polohrubé mouky
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • Zavařenina
  • Kousek čokolády
Krém
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 mandarinkové kompoty
  • 1 vanilkový puding bez vaření

Postup:
Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a sníh z pěti bílků. Hmotu pečeme při 180°C. Vychladlý piškot namažeme tenkou vrstvou zavařeniny. Všechny ingredience na krém nalijeme do vyšší nádoby s víkem a uzavřeme. Dóza by měla být naplněná asi do poloviny. Dózou třeseme, až krém ztuhne. Tím potom mažeme piškot. Celé dozdobíme hoblinkami čokolády.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků