26 května 2012

Hroznové košíčky

Hroznové košíčky
Suroviny:
Těsto
  • 125 g másla
  • 50 g vlašských ořechů
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
Krém
  • 400 ml mléka
  • 60 g cukru krystal
  • 2 vejce
  • 20 g kukuřičné moučky (maizena)
  • 1 vanilkový cukr

Postup:
Ztuhlé máslo nastrouháme na hrubším struhadle do mísy, přidáme namleté ořechy, prosetou mouku, vejce, moučkový a vanilkový cukr, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme a necháme v chladu asi 30 minut. Odležené těsto vtlačíme do formiček na košíčky, rozložíme na plech a pečeme. Ještě horké vyklopíme z formiček.
V mléku rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičnou moučku a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme sníh, který poté postupně přidáváme do horkého krému. Vychladlé košíčky plníme krémem a zdobíme hrozny nebo jiným ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků