Hroznové košíčky
Suroviny:Těsto
- 125 g másla
- 50 g vlašských ořechů
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- Sůl
- 75 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 400 ml mléka
- 60 g cukru krystal
- 2 vejce
- 20 g kukuřičné moučky (maizena)
- 1 vanilkový cukr
Postup:
Ztuhlé máslo nastrouháme na hrubším struhadle do mísy, přidáme namleté ořechy, prosetou mouku, vejce, moučkový a vanilkový cukr, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme a necháme v chladu asi 30 minut. Odležené těsto vtlačíme do formiček na košíčky, rozložíme na plech a pečeme. Ještě horké vyklopíme z formiček.
V mléku rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičnou moučku a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme sníh, který poté postupně přidáváme do horkého krému. Vychladlé košíčky plníme krémem a zdobíme hrozny nebo jiným ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat