26 května 2012

Indiánky

Indiánky
Suroviny:
  • ½ KL potravinářského barviva
  • 27 g cukru krystal
  • Voda
  • 3 PL pikantní marmelády
  • 1 balíček velkých dětských piškotů
  • ½ hrnku cukru krystal
  • ¼ KL kyseliny citrónové
  • 3 bílky
Poleva
  • 50 g ztuženého tuku
  • 100 g čokolády na vaření

Postup:
V hrníčku si rozmícháme potravinářské barvivo a kyselinu citrónovou v trošce vody. Tuto směs vlijeme do mísy a přidáme bílky, cukr a marmeládu. Důkladně vše ušleháme. Opravdu se nemusíme bát dát do mísy všechno najednou, směs se opravdu vyšlehá.
Dále si v kastrůlku svaříme vodu s cukrem tak, že první vsypeme cukr a poté jej zalijeme vodou tak, aby voda je lehoučce převyšovala cukr (tzv. na nit). Když do rozvaru namočíme vidličku a vyndáme, táhnou se od ní nitky. Rozvar opatrně po troškách zašleháme do sněhové směsi.
Hotovou sněhovou hmotu stříkáme na velké piškoty. Tento základ indiánků dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí indiánky namáčíme do čokoládové polevy, která se skládá z rozehřáté čokolády navaření s tukem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků