26 května 2012

Langoše

Langoše
Suroviny:
  • 40 g kvasnic
  • 2,5 dcl vlažné vody
  • 1KL cukru
  • 1 PL hladké mouky
  • 50 dkg hladké mouky
  • Drcený kmín
  • Sůl

Postup:
Zaděláme kvásek z kvasnic, vlažné vody, lžičky cukru a lžíce mouky. Kvásek poté smícháme s moukou do vláčného těsta, které necháme alespoň 30 minut kynout. Z vykynutého těsta děláme malé bochánky a ty opět necháme asi 10 minut kynout. Bochánky po 10 minutách roztáhneme na placky a smažíme do červena ve fritovacím hrnci nebo na pánvi s olejem. Osmažené langoše potíráme česnekovou kašičkou, kterou připravíme rozetřením česneku s vlažnou vodou. Dále podle chuti dáváme na langoše kečup, strouhaný sýr nebo sladkou smetanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků