Langoše
Suroviny:- 40 g kvasnic
- 2,5 dcl vlažné vody
- 1KL cukru
- 1 PL hladké mouky
- 50 dkg hladké mouky
- Drcený kmín
- Sůl
Postup:
Zaděláme kvásek z kvasnic, vlažné vody, lžičky cukru a lžíce mouky. Kvásek poté smícháme s moukou do vláčného těsta, které necháme alespoň 30 minut kynout. Z vykynutého těsta děláme malé bochánky a ty opět necháme asi 10 minut kynout. Bochánky po 10 minutách roztáhneme na placky a smažíme do červena ve fritovacím hrnci nebo na pánvi s olejem. Osmažené langoše potíráme česnekovou kašičkou, kterou připravíme rozetřením česneku s vlažnou vodou. Dále podle chuti dáváme na langoše kečup, strouhaný sýr nebo sladkou smetanu.
Žádné komentáře:
Okomentovat