26 května 2012

Laskonky

Laskonky
Suroviny:
Těsto
  • 200 g bílků
  • 400 g cukru krystal
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 dl vody
  • 200 g kokosu
Krém
  • 400 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g kokosu
  • Rumové aroma

Postup:
Vodu s 2/3 cukru krystal na těsto svaříme, až se na povrchu vytvoří husté bubliny. Bílky vyšleháme, zasypeme cukrem krystal a došleháme. Zalijeme horkým cukrovým rozvarem a mícháním částečně vychladíme. Nakonec přidáme cukr moučku a kokos.
Na vymazaný plech mažeme laskonky a pečeme asi 30 minut při 120°C v polootevřené troubě.
Krém si připravíme tak, že nahřejeme máslo, vyšleháme s cukrem, přidáme rumové aroma a došleháme. Poté lehce vmícháme kokos.
Vychladlé laskonky spojíme krémem a vrch přestříkáme zahřátou čokoládou na vaření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků