26 května 2012

Linecký koláč s jahodami

Linecký koláč s jahodami
Suroviny
:
  • 340 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 90 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 250 g tvarohu na pečení
  • ½ sáčku vanilkového pudingu
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 PL sladké smetany
  • Dortové želé
  • Sůl
  • Jahody

Postup:
Na vále začneme připravovat těsto. Jako první prosejeme mouku, do ní přidáme špetku soli. Poté do mouky uděláme důlek, do kterého vložíme změklé máslo. Směs začneme propracovávat rukama. Po chvíli přidáme 2 vejce a moučkový cukr. Vytvoříme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a dáme asi na hodinu do lednice. Po hodině těsto vyndáme z fólie a vyválíme z něj kulatou placku. Placku dáme do formy na korpus a vytlačíme jej do celé formy, od středu ke krajům. Přečnívající těsto na krajích odřízneme. Takto připravenou formu na pečení dáme ještě na 10 minut do lednice odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh, jedno vejce, pudingový prášek a vanilkový cukr. Až je směs důkladně rozmíchaná, přidáme sladkou smetanu. Po 10 minutách vytáhneme formu s těstem z lednice a naplníme ji do poloviny výšky tvarohovou náplní. Takto připravené dáme péct do trouby asi na 20 minut při 200°C, dokud není povrch lehce nazlátlý. Až je koláč upečený, necháme jej vychladnout a po vychladnutí na vrch klademe celé jahody, od středu do stran. Nakonec jahody přelijeme připraveným želé dle návodu na obalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků