Mandlový dort
Suroviny:Těsto
- 75 g marcipánu
- 200 g másla nebo margarínu
- 130 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- strouhaná citrónová kůra z 1 citronu
- 5 vajec
- 250 g hladké mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- špetka soli
- 80 g rozinek
- 100 g kandovaného ovoce
- 30 g nasekaných mandlí
- 1 PL moučkového cukru
Postup:
Máslo ušleháme do hladka a vmícháme do něj marcipán nakrájený na malé kousky. Za stálého míchání přidáváme cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr a vajíčka. Do této směsi pak zašleháme směs mouky, kypřícího prášku a soli. Nakonec jen ručně přimícháme rozinky, mandle a kandované ovoce. Hotovým těstem naplníme dortovou formu (průměr 26 cm), kterou dáme péct do trouby asi na 40 minut. U elektrické na 180°C, u horkovzdušné na 160°C, u plynové na 2.-3. stupeň.
Po vychladnutí koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zdroj: www.oetker.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat