26 května 2012

Mandlový dort

Mandlový dort
Suroviny
:
Těsto
  • 75 g marcipánu
  • 200 g másla nebo margarínu
  • 130 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhaná citrónová kůra z 1 citronu
  • 5 vajec
  • 250 g hladké mouky
  • 1 KL prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 80 g rozinek
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 30 g nasekaných mandlí
Posypání
  • 1 PL moučkového cukru

Postup:
Máslo ušleháme do hladka a vmícháme do něj marcipán nakrájený na malé kousky. Za stálého míchání přidáváme cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr a vajíčka. Do této směsi pak zašleháme směs mouky, kypřícího prášku a soli. Nakonec jen ručně přimícháme rozinky, mandle a kandované ovoce. Hotovým těstem naplníme dortovou formu (průměr 26 cm), kterou dáme péct do trouby asi na 40 minut. U elektrické na 180°C, u horkovzdušné na 160°C, u plynové na 2.-3. stupeň.
Po vychladnutí koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků