Veselé čokoládové kuličky
Suroviny:Těsto
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 50 g oloupaných nasekaných mandlí
- 2 PL rozinek namočených v rumu
- 20 g kakaa
- 2 bílky
- 200 g rozdrcených piškotů
- 2 PL rumu
Zdobení
- poleva tmavá
- pestré zdobení dle výběru
Postup:
Těsto si připravíme důkladným smícháním moučkového cukru, nasekaných mandlí, vanilkového cukru, rozinek namočených v rumu, kakaa, bílků, rozdrcených piškotů a rumu. Z hotové hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru a poté necháme asi hodinu v lednici.
Těsně před vyndáním si připravíme tmavou čokoládovou polevu podle návodu na obalu, tu si přelejeme do misky. Ztuhlé vychladlé kuličky (každou jednotlivě) napichujeme na špejli nebo párátko a namáčíme v polevě. Pak necháme kuličky s polevou chvíli na pečícím papíře nebo mřížce. Až poleva MÍRNĚ ztuhne, přendáme kuličky do speciálních papírových košíčků a posypeme pestrým zdobením. Takto hotové výtvory necháme ztuhnout při pokojové teplotě, ale na delší dobu uchováváme v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat