25 května 2012

Zákusek s roládou


Zákusek s roládou
Suroviny:
  • Šlehačka
  • Ztužovač šlehačky
  • marmeláda
Tmavé těsto
  • 6 vajec
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL prášku do pečiva
Světlé těsto
  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1 KL prášku do pečiva
Postup:
První uděláme tmavé těsto ušleháním žloutků s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, který poté pomalu přidáváme do žloutkové pěny, poté přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Směs vylijeme na předem vymazaný a pečícím papírem vyložený plech a pečeme asi 20 minut při 180°C.
Mezitím si vyrobíme světlé těsto. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a opatrně přidáme sníh z bílků. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva. Směs vylijeme na předem vymazaný a pečícím papírem vyložený plech a pečeme.
Tmavý piškot rozkrojíme na polovinu. Světlý piškot ještě za horka stočíme i s papírem a až vystydne, rozmotáme jej, namažeme marmeládou a opět stočíme. Poté světlou roládu nakrájíme na plátky. Jeden plát tmavého piškotu potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a na ni klademe naležato pláty světlé rolády. Poté opět potřeme šlehačkou a přikryjeme druhým plátem tmavého piškotu. Celé dáme do lednice vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků