15 února 2013

Recept: Zapečené brambory

Přináším vám fotorecept na zapečené brambory, které jsem dělala pro své rodiče. Já osobně taková jídla nejím, ale oni celou misku snědli na posezení, prý to bylo výborné, takže za zkoušku určitě stojí. Směle do toho!


Zapečené brambory
Suroviny:
  • vařené brambory
  • olivový olej
  • cibule
  • jakékoli vařené, dušené, pečené, uzené maso (já použila uzená žebra a pečené králičí)
  • kousek anglické slaniny či nějakého jiného tučnějšího
  • smetana ke šlehání, alespoň 31%
  • vajíčka (já použila 2)
  • koření dle chuti (například americké brambory)
  • sýry dle chuti (já použila hermelín, nivu a parmezán, protože doma nebyl žádný klasický tvrdý sýr jako například eidam, který na to běžně používám)
Postup:

Jak je již v surovinách uvedeno, brambory musíme mít uvařené, takže pokud toto ještě nemáme, dáme je vařit.

Dále si na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a dáme smažit nakrájenou cibuli. Společně s cibulkou přidáme i kousíček slaniny nebo něčeho podobně mastného.




Necháme vyškvařit a až má cibulka zlatou barvu, nasypeme do pánve nakrájené maso. Vše dobře mícháme, ať se nic nepřipálí! Nakonec po chvíli přidáme vařené brambory. Vše důkladně promícháme a necháme ještě chvíli smažit.



Směs smícháme s nastrouhanými tvrdými sýry a vsypeme do zapékací misky, která rozhodně není potřeba vymazávat.

Vše hezky narovnáme a zalijeme vajíčky, která jsme si rozmíchali ve smetaně.


Nakonec vše posypeme kořením a dáme péct. Pečeme dle potřeby, u mě to bylo asi 20 - 25 minut. Během pečení ale ještě celou směs posypeme nastrouhaným sýrem nebo sypaným parmezánem, aby se vytvořila krásná krustička.


Bon appetit!


2 komentáře:

  1. "já taková jídla nejím"

    mám tomu rozmět tak, že ty, která by měla přibrat, nejíš ani jídla co jí normální lidi, kteří nepřibíaraji? Vidíš v tom ten paradox? Chceš se vyléčit? Ono to prostě jinak nepujde, pokud budeš dál jen jíst light a dietní věci, navíc v malém množství, chápeš že se nikdy nevyléčíš? A i kdybys po tom nějak přibrala - bude to tak jak jsem ti psala, jen kvůli zpomalenýmu metabolismu a znala jsem holky, co pak přibíraly i z jednoho blbýho jablka denně! Zamysli se nad tim, to bys chtěla? Přitom pokud začneš normálně jíst, budeš si moc dopřávat jako ostatní, přibírat nebudeš a ještě budeš zdravá. Zatím ale všechno co sem píšeš jen svědčí o tom, že pořád nechceš... a dokud to ty sama nepochopíš, nikdy to dobrý nebude.

    OdpovědětVymazat

Archiv článků