06 března 2013

Couscous

Coucous, neboli kuskus, neboli cous cous či dokonce kus kus - potravina připomínající něco mezi rýží a tarhoňou (těstovinové kuličky). Jeho hlavní výhoda je v tom, že samotná příprava Vám zabere asi 5 minut. Kus kus se pouze zalije horkou vodou nebo vývarem a počká se, až na sporáku vodu "vcucne". Stejně jako u rýže, můžete z kus kusu udělat lahodný "salát" nebo jej můžete použít jako přílohu k masu.

Já jsem kus kus zkusila už kdysi, asi před dvěma lety a upřímně nějaké veliké nadšení u mě nevzbudil, což je zajímavé, protože mnohým z Vás chutná natolik, že si jej připravujete skoro denně a to jak ve slané, tak ve sladké podobě.
Dnes jsem kus kus opět vyzkoušela, dala jsem mu druhou šanci. A jak to dopadlo? Zkrátka a prostě není to můj šálek čaje. Jelikož mi v lednici ležel plátek uzeného šmakouna, který se musel zužitkovat, nakrájela jsem ho na kostičky a přihodila ke kus kusu. Jak říkám, není to špatné, ale nic mi to nedává, nikdy na to nebudu mít vyloženě chuť a zasytit mě to taky moc nezasytí. Dokážu si sice představit jeho sladkou variantu, ale znám jiné, pro mě lepší (chutnější) potraviny, které si dám raději než kus kus.
Jak jste na tom s kus kusem vy? Milujete, nenávidíte, nevadí Vám?

6 komentářů:

  1. Riskni, s medem chutná skvěle!:)
    Jinak k váze moc gratuluji! Když budeš i nadále tak odhodlaně pokačovat, za pár měsíců z tebe bude opět kráska! Moc ti držím palečky!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju! <3
    Mám ho téměř denně =D

    OdpovědětVymazat
  3. Eee, nezasytí? A kolik jsi ho měla? :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já to měla jen jednou a na sladko, moc mi to teda nechutnalo :D :)

    OdpovědětVymazat

Archiv článků