15 března 2013

Next day

Ahoj holky, ahoj kluci.

  • Jak jste se mohli včera dočíst, byla jsem s mamkou na obědě v restauraci. První věc - proč? Protože mě čekalo první sezení v Anabell, takže jsme to pojali jako takový menší nakupovací výlet. Úspěšně za mnou. Druhá věc - co dobrého jsem si dala? Byli jsme v pizzerii, kde si můžete každé jídlo objednat ve dvou verzích - v normální a nebo small porci. Dala jsem si špagety s omáčkou z rajčat, feferonek a česneku, s kouskem Pancety, ve small verzi, abych neměla problémy se snězením. Musím říct, že porce byla opravdu small:D Po dlouhé době jsem cítila hlad, někdy okolo druhé hodiny odpolední, nojo, malý oběd a do svačiny daleko, a stejně to byla jen káva. I když nejde o to, že to byla jen káva, jde o to, že jsem si ji dala s mamkou a ne ve přesně stanovený čas, ale až jsme se prostě dostali ke kavárně. Jak říkám, mám mamku moc ráda.
  • V brzké době mě čeká druhé sezení v Anabell a pak má vysněná nutriční poradna, dostala jsem taky milion brožurek a 2 menší knížečky, jednu už mám přečtenou, rozhodně zajímavé čtení.
  • Měli jste někdy období, kdy jste se báli každé nadcházející vteřiny, co se stane, zkomolí...?
  • Už se fakt těším na to, až budu mít více kilo a budu si moci kupovat věci v normálních obchodech, proč to teď sakra nejde!!!? Ano, na jednu stranu mě děsí myšlenka, že budu širší, budu mít větší břicho stehna, lýtka... na druhou stranu, co je to za život, moci si kupovat jen v dětském? Tam není žádné oblečení na mladou holku...:-( Kéž bych se probudila a měla o pár kilo víc. Úmyslně říkám "o pár" a neuvádím číslo, protože, a to je problém, který aktuálně řeším, nemám sama sebou určené číslo, na které bych chtěla přibrat.
  • Dnes jsem dokázala poobědvat o dost později, než obvykle, ale naprosto ok:)
  • Miluju svoji novou kabelku, chtěli by jste fotku?
  • Ach jak snadné by pro někoho bylo jíst, jíst moc, jíst více, než jím já. Jednou si říkám, že toho mám málo, pak mi zase připadá, že toho mám moc, ale vím, že za den sním něco mi 5500 - 6200 KJ. Ne, pořád se držím a nepočítám kalorie, ale je to teprve pár dní, a tyhle hodnoty mi vycházely za den, když jsem ještě počítala a od té doby se mé jídelníčky nezměnily. Když si vezmu, že průměrný člověk by měl spořádat minimálně 2000 kcal, cože je 8370 KJ.... a já jím okolo 6000 KJ... A navíc, já z toho přibírám. Ano, teď se tady objeví milion anonymních komentářů o tom, jak mi to pořád říkáte, že jím málo a přibírám z toho a jak budu mít pak problémy, kde ubrat, až nebudu chtít přibírat.. Jojo, já to všechno vím.. Jen.. to je to. Strašně se těším do té nutriční poradny. Až mi odborník řekne "Jez 8000 KJ.", tak si to tak začnu počítat a budu to jíst... Teda doufám, teď to tak aspoň vidím.
  • Štve mě to, že bych mohla jíst COKOLIV a v JAKÉMKOLI množství, ale nedokážu to, anorexie tady pořád je a nakazuje mi "Jen v určitý čas, jen určité dané množství!!!" Za těch asi 6 let už se mi to jednou podařilo, prostě jsem přibírala, jedla zákusky, medovníky, zmrzlinu, smažené, čokoládové tyčinky, pizzu, smetanové věci... Po tomhle jídle už netoužím, ale .... chybí mi ta svoboda. Žádné výčitky...
  • Zítra očekávejte dvě fotky postavy.
  • Co budete dělat o víkendu?

15 komentářů:

  1. Mám z tebe radost:) Neboj,určitě se brzo dopracuješ, tam kam sama chceš! Držím ti palce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, každý takový pozitivní komentář mě drží nad vodou:)

      Vymazat
  2. Nechcí ti brát iluze, ale ona ti ta nutriční neřekne nic z toho co nevíš... možná tomu už sama rozumíš víc... řekne ti ať jíš 3000kcal, ať zařadíš hlavně tuky, smetanový jogurty, maso, přílohy, min. 2ks pečiva na snídani, večeři, sýry... jenže ty to víš už teď a je otázka jestli se toho budeš držet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že mi poskládá jídelníček na míru, s těmi potravinami, které mám ráda (jogurty, ovoce, fazole, tuňák, rajčata...).

      Vymazat
  3. Je skvělý, že chodíš na sezení, určitě ti to hodně pomůže :) Fotku kabelky určitě chceme! Miluju fotky oblečení :D
    Řekla bych, že s tímhle prostě přibírat nebudeš věčně, nakonec přidat budeš muset, takže k závěru by mělo být z čeho ubírat :) Drž se! Řekla bych, že už ty malé pokroky, jako jídlo v jiný čas..jsou strašně důležitý :) Držím ti palce

    OdpovědětVymazat
  4. Neboj, ty nikdy nebudeš široká:). Právě, že jak trošku přibereš, tak budeš mít tu nejsnovější postavu, uvidíš:). Hlavně se toho neboj. Četla jsem celý tvůj blog a jde vidět , že svoje stravovací návyky jsi změnila dost:). Je to čím dál lepší. Jen tak dál :). A jinak, nemyslím si, že abys přibrala musíš jíst tučné jídlo. Jez co ti chutná, spíše zkus přidat na porcích za den. Hlavně se nenuť do ničeho co by ti nechutnalo :). A kabelku chci vidět, jelikož já kabelky zbožňuju. A ikdyž už jich mám mooooc, tak mám pocit že jich je pořád málo :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, nejprve se chci omluvit že vystupuji jako anonym, ale nemám blog a nevím jestli to jde i jinak. Jen jsem ti chtěla říct že tě obdivuju jak s anorexii bojuješ, a také jsem tě chtěla poprosit jesli bysi nemohla přidat na blog nějaké zajímavé poznatky z těch brožurek co jsi dostala, myslím že by to mohlo někomu pomoci. Popravdě myslím třeba sebe, mám taky nějaké problémy teda trochu jiné než ty, ale tvůj blog moc ráda čtu. Jinak pro představu mám 36kg na 163cm takže žádná hrůza, ale byla bych moc ráda kdyby jsi zveřejnila jídelníček, který ti vypracuje nutriční, vím že to bude asi na míru pro tebe, ale chtěla bych se alespoň inspirovat, také proto že mi chutnají stejné věci jako tobě :))
    Předem děkuji.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 36 kg na 163 cm je pro tebe žádná hrůza? Promiň, ale v tom případě máš TOTÁLNĚ zkreslené vnímání....
      Brožurky a jídelníček přidám. Spíš bych ti ale doporučila rychlou návštěvu psychiatra. A teď to nemyslím nijak zle.

      Vymazat
    2. K psycholožce chodím kvuli depresím a taky protože jsem trpěla bulimii, protože proto nemůžu přibrat. A psala jsem žádná hrůza, protože jsem to myslela o proti tobě a hlavně já žiju jinak úplně normálně, každý den cvičím 4,5 hod a to né že jsem takový blázen a za každou cenu chci spálit všechny kalorie, ale protože studuji takovou školu, takže nejsem žádná chodící mrtvola! A jím víc než rodiče sice obcas, max. 1 za 14dní se mi stane, že to prostě nevydržím, a jdu zvracet, ale nevyvrátím vše, to se mi vždy podaří se překonat a odejít z koupelny.
      Vlastně bych ti ani znova nepsala, ale chtěla jsem ti říct že jsem se včera bavila s mamkou a domluví mi taky nějakou nutriční poradkyni :)) jsem moc ráda.
      Katka

      Vymazat
    3. Tak to je super! Určitě pak napiš, co nového ohledně nutriční a tak.

      Vymazat
  6. Gratuluju ke zvládnutému obědu v restauraci! I k tomu, že jsi zvládla jíst v jinou dobu a vůbec ke všem Tvým úspěchům! Je to super! Jsem moc ráda, že jsi byla v Anabell! Jaký z toho máš pocit? Je to tam fajn, viď? A kabelku bych vidět určitě chtěla!

    Přesně jak píšeš, nutriční Ti s jídelníčkem pomůže! na potravinách se domluvíte...Chápu, že nechceš jíst smažená jídla, čokoládové tyčinky a spol :D Ale myslím si, že skutečný problém je v tom, že se stále bráníš tomu, aby byl Tvůj příjem vyšší:) Protože přibírat můžeš i když budeš jíst zdravé potraviny:)) Ale to určitě víš :) Tak pevně doufám, že Ti konzultace s odborníkem opravdu pomůže!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co se týká toho sýra, tak ten nejím v podstatě vůbec...Co to bylo v té housce, to nevím :D Ale nejedla bych to ani před anorexií:)

      Vymazat
  7. kabelku určitě vyfoť:) držím ti palce, je fakt fajn že chodíš na ta sezení a tak:)

    OdpovědětVymazat
  8. - Měla sis něco ještě dát, akorát se trápíš =(
    - tak si ty knížky vem k srdci =)
    - když jsme zařizovali ve škole praxi, tak jsem se bála každé vteřiny, že se něco pokazí, ale nakonec mi škola dopadla v pořádku =)
    - v dětském moc výběr nemají, zkus to dát aspoň na 40-45 kilo =(
    - To mě zajímá, určitě fotku kabelky dej, mám ráda módu =)
    - To že přibíráš z 6000kj denně je tím, že máš zpomalený metabolismus. Když bys jedla 2000kcal jak se nejméně má, tak přibereš sice rychleji, ale za to dříve se ti zrychlý metabolismus a zastaví váha. Já jím tak 2000-2200kcal a mám furt podváhu, vážím 50kg/171cm, rozhodně nepřibírám. Ty kdybys to jedla taky, tak při tvé výšce máš tak 40-45kg, víc ne. Ono záleží co jíš a ty nic tučného nejíš, takže i když budeš jíst těch 2000kcal tak budeš mít podváhu.
    - Musíš BOJOVAT!
    - jsem zvědavá na tvoji postavu
    - Včera jsem byla s přítelem, dneska jdu s ním zas a zítra jdu k babičce =)

    OdpovědětVymazat

Archiv článků