28 ledna 2013

Chodíš ještě někam do školy? Co děláš během dne?

Chodíš ještě někam do školy? Co děláš během dne? (záliby, činnosti, práce...)
Momentálně mám kvůli anorexii přerušený první ročník vysoké školy, ale v září plánuji návrat, znovu od prváku. Maturitu jsem udělala v roce 2012 a když se zpětně zamyslím, nechápu, jak jsem to dokázala. Byla jsem nejen fyzicky na pokraji svých sil, ale bohužel i psychicky, navíc tlak způsobený samotnou maturitou ještě vše mnohem víc zhoršoval. Učení od rána do noci, naprostý pocit bezmoci a toho, že nic nevím a neumím, do toho samotná anorexie, se kterou se pojí hádky s rodiči, neustálé myšlenky na jídlo, pití, moji postavu, břicho, zadek, obličej, dále maturitní ples a mnoho mnoho dalších věcí, to vše dělalo každý den horší a horší.
Během dne se bohužel dost nudím, právě kvůli tomu, že do školy teď nechodím. Vím, že bych to ani fyzicky a psychicky nezvládala, na to se musím v léčbě dostat ještě někam jinam, v podstatě jsem na začátku. Doma se hodně věnuji počítači, mám blogy, každý den věnuji podstatnou část úklidu celého domu, docela často něco vytvářím (z papíru, kartonu, maluji a podobně). Nejraději mám, když s někým někam jedu. S mamkou jezdím nakupovat, sem tam s někým do kina. Občas vyrážím autobusem, ale celkově je to hodně složité, protože bydlím na vesnici a spoje jezdí asi 3x za den. Hlavně v zimě je to těžké, komu by se chtělo čekat v mínus 5 stupních hodinu na autobus, že... Přiznávám, že hodně času strávím na facebooku a brouzdáním na internetu. V celkovém součtu mi taky dost času zabere samotné jedení jídel. Dále si pouštím svá oblíbená videa přes youtube, uklízím ve skříních, prodávám věci na aukro.cz a podobně, chodím ven s našimi pejsky, často také peču různé koláče a řezy, i když v poslední době už je na mě kvůli tomu mamka nepříjemná, a to kvůli přibírání z těchto pochutinek. Já sama si totiž nedám, takže pojídání  mých díl závisí na rodičích a návštěvách.
Občas mi mamka donese nějakou "činnost" ze svého zaměstnání, různé kontrolování papírů a podobně. Taky jsem kontrolovala kamarádovi jednu databázi.. Snažím se pořád si něco vymýšlet, ale je to obtížné.
Upřímně, bez školy nebo práce je život velice nudný a je těžké, a to především na vesnici, vymyslet si nějakou výplň dne, činnost, zábavu.
Kdyby jste měli nějaké tipy, napište prosím do komentářů a nebo na můj e-mail lsza.blog@seznam.cz.

4 komentáře:

  1. No ale uvědomuješ si, že dopředu to s tebou a tvou léčbou vůbec nejde? Jak si to pak představuješ dál....

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuju za komentář :) Držím Ti pěsti, aby jsi příští rok opravdu nastoupila!!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že ani to ti veľmi neprospieva, keď si stále doma. Držím palce, nech ti to s tou školou výjde, ale dovtedy sa musíš dať do poriadku! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj. Držím ti palce :) možná ti pomůže můj blog :) www.ppp2.webnode.cz

    OdpovědětVymazat

Archiv článků