07 února 2013

Essence Cracking

Jakožto milovnice laků na nehty jsem si zase po velice dlouhé době udělala malé radosti v drogeriích a doplnila zásoby. I když bylo mým cílem pořídit nějakou nude barvu, skutek utek a donesla jsem domů něco úplně jiného, podle názvu už asi tušíte co. Ano, i má osoba neodolala a musela vyzkoušet tu převratnou novinku - lak s efektem popraskání, aneb Cracking. Tento druh laku se nanáší na libovolný lak v určité barvě a po uschnutí vytvoří tzv. "popraskaný vzhled".
Lak s těmito "schopnostmi" mám již vyhlídlý v prodejně H&M, je totiž černý a tato barva mě osobně láká nejvíce (vzhledem k tomu, že jsem zatím narazila na černý, bílý, stříbrný a modrozelený se třpytkami). Jenže jsem se do zmiňované prodejny ještě nedostala. A tak musel na zkoušku postačit bílý cracking lak od firmy Essence, který prodávají v drogerii Rossmann. Celý název výrobku:
Essence
nail art
cracking
top coat

Myslím, že mne stál 45,- Kč, což určitě není moc.

A můj názor na tento lak?
Je to určitě zajímavá novinka a pro milovnice laků na nehty věc přímo stvořená. Jako mínus bych uvedla poměrně tuhou konzistenci, ze které jsem byla při první nanesení dost překvapená a proto se mi nalakování hned napoprvé nepovedlo. Musíte si dávat pozor na množství, které na nehet použijete, protože čím více laku, tím menší efekt popraskání.
Výrobce také uvádí, že požadovaný popraskaný efekt by se měl objevit do 30 vteřin, u mě tomu bylo ale déle. U většího množství laku to trvalo o 5 minut. U dalšího pokusu, kdy jsem laku použila méně, to trvalo asi 2 minuty.
Závěrem tedy: určitě jej nebudu používat pořád, ale jako zajímavost a originalita se dá využít. Nevypadá tak hrozně, jak by se asi mohl někdo strachovat. Velice přijatelná cena a možnost neustálé obměny díky podkladovému laku.


Lahvička vypadá takto:

A samotný cracking lak na černém podkladu takto:


Takto vypadá cracking verze v černém:

Uděluji 3 medvědy z pěti!



3 komentáře:

  1. to jme na tom stejně a hlavně u laků na nehty... a hlavně avonové laky stojí za starou belu.. ale je fakt že mamce vydržej i tejden no nevím čím to je.. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky miluju laky na nehty :D zrovna dneska jsem si koupila další...upsss :D Je fajn, že jsi začala dělat recenze! Jde Ti to moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si ho koupila a moc spokojená teda nejsem..

    OdpovědětVymazat

Archiv článků