04 února 2013

Ovofit

Taky milujete (stejně jako já) mléčné výrobky? Dokážete se utlouct po jogurtu nebo tvarohu? Potom je tato recenze jako stvořená pro Vás.
Ovofit je tvarohový dezert, jehož největší předností by měl být fakt, že je takzvaně light. Zatímco běžný odtučněný tvaroh má na 100 g asi 290 KJ a plnotučný 600 KJ, Ovofit obsahuje na 100 g 276 KJ, to znamená 386 KJ na jedno balení. Ještě porovnejme hodnoty s běžnými jogurty. Jogobella light má na 100 g kilojoulů 253, zatímco její neodtučněná varianta 401 KJ. Smetanový Florian 600 KJ a například Pribiňáček 967 KJ. Takto bych mohla pokračovat ještě hodně dlouho. Jak vidíte, Ovofit je, co se kalorií týče, v podstatě takové neviňátko.

Asi Vás napadne, že když má nějaká dobrota tak málo kalorií, určitě nebude po chuťové stránce nic moc. Za sebe můžu ale říct, že nemáte pravdu. Ovofit sice nechutná jako právě utržené ovoce z vlastní zahrádky, rozhodně ale nemá žádnou umělou nebo dokonce nepříjemnou chuť.

Osobně jsem jednu dobu jedla Ovofit téměř pořád, a tak mi docela zevšedněl a jinou chuť už jsem v podstatě ani neznala, když jsem ho ale zkusila zase po dlouhé době, myslím, že jeho chuť můžeme přirovnat právě k tvarohovým dezertům a dětským svačinkám, jako je například Pribiňáček, i když ten se vyrábí ve vanilkové a kakaové příchuti, zatímco Ovofit v jahodov, višňové a ananasové. Já dávám nejčastěji přednost právě ananasu.

Balení je 140 g a jeho konzistence je opravdu pevná, tvarohová, ne jako jogurty.
Ovofit je slazený náhradními sladidly, doplněný o vitamíny B1, B2 a E. Dále obsahuje důležitá probiotika, která zlepšují rovnováhu naší střevní mikroflóry. Zároveň má nízký obsah tuku a neobsahuje přidaný cukr, takže je vhodný i pro diabetiky.


Ovofit ode mě za svojí skvělou chuť, hutnou konzistenci a především malé množství kalorií získává pět medvědů z pěti možných, tedy plný počet bodů!

A jaké zkušenosti s ním máte vy? Chutná Vám, nebo dáváte přednost tekutějším jogurtům?


4 komentáře:

  1. nelepší je ostraváček =)
    já ty umělá sladidla nemám ráda... to už raději cukr... ten daleko méně škodlivý, umělá sladidla jsou pěkný humus...
    http://www.vitalia.cz/clanky/umela-sladidla-zivot-neosladi/ např. a takových článků najdeš mraky...
    nejlepší na slazení je med...
    Hezký den! =)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. zajímalo by mě, jestli si taky někdy dáš toho pribináčka nebo ostraváčka, který by pro tebe v daném stavu byly 100x zdravější

    OdpovědětVymazat
  4. Proč nikdy neodpovídáš na příspěvky, které nejsou myšleny zle, ale prostě je "nerada slyšíš"? Viz pribináček. Nesmíš před tim utíkat....

    OdpovědětVymazat

Archiv článků