20 března 2013

Vzorový jídelníček od Anabell

Přináším vám vzorový jídelníček, který jsem dostala při návštěvě Anabell. Navazuje na potravinovou pyramidu.


Základem je pitný režim 2-3 l tekutin denně.

SNÍDANĚ:
  • 2-3 kousky celozrnného pečiva,
  • máslo, šunka, sýr
  • paprika/rajče
SVAČINA:
  • banán/jablko, 50 g sušenek
OBĚD:
  • polévka (zeleninová, vývar,...)
  • kuřecí steak, zeleninová směs s fazolemi, rýže
  • miska zeleninového salátu
SVAČINA:
  • jogurt/tvaroh, 1 ks pečiva
VEČEŘE:
  • zapečená ryba se sýrem, brambory
  • miska zeleninového salátu
CELKEM:
5 porcí obilovin, 3 porce zeleniny, 1 porce ovoce, 2 porce masa, 2 a půl porce mléčných výrobků, 1 porce tuků

12 komentářů:

  1. Takovy normalni jidelnicek, ani ne pribiraci. Jen bych si misto peciva k snidani dala radsi kasi. A co si o tom myslis ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pečivo maximálně na večeři, ale už jsem docela dlouho neměla. Snídám jogurt s müsli a ovocem, na snídani vůbec na pečivo chuť nemám. A tohle ani nemá být přibírací jídelníček.

      Vymazat
    2. A jidelnicek na miru ti nechteli udelat:( Na druhou stranu by stalo za to takhle zkusit par dni jist, kdyz uz je to ten "vzorovy" jidelnicek :-)

      Vymazat
    3. Tenhle jídelníček je z brožurky, u nutriční jsem ještě nebyla.

      Vymazat
  2. To víš, že dávám :) jak ovoce, tak jogurty ;) akorát jsem zrovna včera měla den bez sladkého :-P dnes si to vynahradím :))

    OdpovědětVymazat
  3. To ti dala nutriční? :) Jaké to bylo? Četla jsem, že jsi byla u terapeutky...naprosto chápu, jak ses po tomhle cítila...mně se taky několikrát něco takového stalo - u minulé psycholožky, u doktora obvoďáka...takže chápu, jak ses cítila. Jenom mě napadlo, že to třeba myslela tak, že se divila proto, že nevypadáš na to, co jíš - že jsi tak hrozně vyhublá, že by si spíš myslela, že nejíš vůbec...snad víš, co myslím! Doufám, že Tě to nestáhne zpátky! Jinak nutriční, ke které chodím já má magisterský titul, tak snad mají v Ostravě taky někoho fundovaného :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, to je z brožury, u nutriční jsem ještě nebyla. Ale upřímně se tam bojím, po zkušenosti s tou rádoby terapeutkou...

      Vymazat
  4. Myslím, že to vypadá dobře, ovšem, v tomhle já radit nemůžu, nějak o porích jídla nemám páru. (Kamča mi říká, že pořád papám málo, přitom mě to připadá jako porce pro slona:D..)

    OdpovědětVymazat
  5. Podle mě je to uplně normální zdravý jídelníček, zkus podle toho chvíli jíst, to co ti řikala tamta nutriční na to se vykašli.

    OdpovědětVymazat
  6. Já si myslím, že je to jen normální udržovací jídelníček a ten ty, podle mě a koukám, že i podle ostatních nepotřebuješ! Porce pro tebe by měli být větší, a hlavně i víc jídel... Chce to přibírací! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, mám obavu, že její jídelníček je o hodně menší než toto, ale nikdo nenutí do nějakých vykrmovacích jídelníčků typu knedlíky čokoláda atd. Vydatně se dá jíst i zdravá jídla - ořechy, sušené ovoce, těstoviny, rýže, vločky atd. - ale musí to být v dostatečném množství

      Vymazat

Archiv článků